Вівторок, 16 квітня 2024
Афіша Світловодська

Червоними гвоздиками вкриється холодний метал БТРа (АФІША) Афіша

Червоними гвоздиками вкриється холодний метал БТРа (АФІША)
У вівторок, 15 лютого, о 10:00, біля пам’ятного знака на розі вулиць Бойка та Павлова — колись бойового БТРа, традиційно зустрінуться воїни-афганці Світловодщини, щоб віддати данину пам’яті своїм загиблим друзям та всім героям, загиблим у боях на чужині. Червоними гвоздиками вкриється холодний метал БТРа. Цього року відзначається 33-а річниця виведення радянських військ із Афганістану.


Нагадаємо, бойовий БТР-80 привезли у Світловодськ у 1989 році з узбецького міста Термеза, яке по річці Амудар'ї межує з Афганістаном воїни-афганці на чолі з Сергієм Хохловим, який на той час очолював СМК "Перевал". У 1990 році привезена бойова машина була учасницею параду до Дня Перемоги, а у 2014 році стала символом увіковічення пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Світловодські афганці вирішили хоча б таким чином віддати данину пам’яті своїм загиблим друзям та всім героям, загиблим у боях на чужині. Своїми силами та за підтримки і допомоги небайдужих світловодців, вони підготували БТР, пофарбували його та встановили у сквері, що по вулиці Бойка.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top