Четвер, 09 травня 2024

^ Реклама ^
Відео

Чому муніципальні варти перетворились в міські армії для тиску на громадян Новина з відео

Чому муніципальні варти перетворились в міські армії для тиску на громадян
Багато з вас бачили на вулицях своїх міст молодиків одягнених в уніформу без розпізнавальних знаків, які нібито залучені місцевою владою до охорони громадського порядку. В різних містах вони називаються по-різному. Десь це муніципальна поліція, десь муніципальна варта, або охорона, а в деяких містах вони комуфлюються під звичайні охоронні агентства. На перший погляд, здається, це благородна мета. Однак, на практиці ці маленькі формування дедалі частіше перетворюються у місцеві армії, створені місцевими радами для обслуговування регіональних князьків. Але що ви маєте знати – це те, що майже всі вони незаконні.
^ Реклама ^

Справа у тому, що більшість з цих формувань діють під прикриттям комунальних підприємств, які формально мають дуже вузькі права з охорони майна. Але в порушення закону місцева влада наділяє їх функціями непритаманними комунальним підприємствам.

У статутах окремих формувань прописано право співробітників проводити розслідування, складати протоколи, зносити споруди, зупиняти громадян для перевірки документів і навіть застосовувати силу та спецзасоби, наприклад дубинки або сльозогінний газ. Всі ці функції непритаманні комунальним організаціям і є монополією правоохоронних органів – Національної поліції та Національної гвардії. Незважаючи на це, Міністерство внутрішніх справ видає їм ліцензію на здійснення охоронних функцій, і з цього моменту співробітники комунальних підприємств отримують право носити ще й вогнепальну зброю.

Співробітники цих формувань носять форму ідентичну до форми співробітників Національної поліції та Національної гвардії України. Різниця лише в тому, що на них немає розпізнавальний знаків та погонів. Відрізнити такого "комунальщика" з дубинкою від поліцейського пересічній людині практично неможливо.

Як же утримуються ці армії? Думаєте за рахунок власних коштів мерів та депутатів? Ні. Вони утримуються з ваших кишень. І хоча у статутах більшості цих формувань написано, що їх мета – отримання прибутку, навіть поверховий аналіз даних державних закупівель показує, що вони не беруть участі у тендерах, не мають прибуткових контрактів і не заробляють гроші. Левова частина цих підприємств є збитковими і лише поглинають гроші платників податків.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top