Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Освіта

У працівників закладів освіти Світловодська виявили стафілокок Новина з фото

У працівників закладів освіти Світловодська виявили стафілокок
На додачу до холодних класів, подовжених осінніх канікул, цілком можливої й тривалої дистанційки — ще й стафілокок.


Результати обстежень працівників харчоблоків закладів освіти оприлюднив на своєму офіційному сайті державної установи "Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", у яких зокрема йдеться про те, що у працівників двох дошкільних закладів та однієї школи Світловодська, які готували їжу у цих навчальних закладах, виявлено стафілокок.

У період з 22 по 29 жовтня фахівцями ДУ "Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" було лабораторно обстежено на носійство патогенного стафілококу 571 працівників харчоблоків у 275 закладах області.

У 58 випадках виявлено носійство патогенного стафілококу серед працівників харчоблоків у 52 закладах. Тривають дослідження біологічних зразків від 225 працівників харчоблоків.

Під час відвідування навчальних закладів також проводився збір інформації щодо проходження профілактичних медичних оглядів працівниками харчоблоків. Порушень не виявлено.

Носіїв патогенного стафілококу відсторонили від роботи на час лікування й до повного одужання, адже йдеться про безпеку дітей.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top