П’ятниця, 19 квітня 2024
Новини компаній

ДИТИНА І ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ КНИГА Рекламний матеріал

ДИТИНА І ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ КНИГА
Із самого народження дитина починає досліджувати навколишній світ. Відбувається її руховий, когнітивний, соціально-емоційний розвиток. Бажання вчитися і пізнавати нове – це природне бажання кожної маленької особистості.


Уже у віці до року у дітей з’являється непідробний інтерес до маленької книжечки з товстими палітурками і яскравими зображеннями Колобка, хитрої Лисички-Сестрички та Вовчика – братика. Трирічні малюки, ще не вміючи читати, будують логічну траєкторію розвитку подій у казці. Усвідомлені батьки не повинні пропускати дитяче бажання дізнатись " а що ж сталося із Колобком, коли він викотився із хати Дідуся і Бабусі…?" і прочитати своєму чаду, що ж було далі. Але деякі горе-татусі чи матусі не тільки не читають своїм дітям, а навіть слухати не хочуть про це. Вони вважають, що за сучасних умов розвитку інформаційних технологій немає сенсу витрачати час на читання. Доволі часто можна спостерігати типову картину у черзі до лікаря чи на вулиці, коли перед чотирирічною дитиною із ще несформованим зором, яка каверзує, відкривають екран комп’ютера чи смартфона. Мультик на екрані гаджета швидко заспокоює її, але проходить півгодини, а мама й не думає забирати малюка від екрану, адже їй так комфортно. Хоча лікарі рекомендують таким дітям перебувати у віртуальному просторі не більше 15 хвилин. Так ми звикли до комфорту, які створюють нам сучасні гаджети і зовсім забуваємо про здоров’я дітей. Ніхто не заперечує позитивні моменти дитячого розвитку під час "спілкування" з гаджетами, але можна створити затишний простір для дитини і з допомогою книги.

Запрошуємо відвідати електронний магазин книг для дітей відомого телеведучого, психолога, експерта у сімейних стосунках Дмитра Карпачова. В інтернет-магазині ви знайдете не тільки цікаві поліграфічні видання для дітей, а і відповіді на такі запитання: "Коли потрібно починати читати книги дитині? Як підібрати книги за віком і що читати?".

ДИТИНА І ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ КНИГА

Рекомендації щодо цього

Наразі вибір книг для дітей величезний ? розвиваючі, інтерактивні, для різних вікових груп і різних жанрів. Вони сприяють розвитку пізнавальної сфери, мовлення, абстрактного мислення, збагачують словниковий запас. Якщо Ви хочете, щоб дитина вибрала саме ту – найпотрібнішу і відповідно до віку книгу, зважте на таке:
  1. Орієнтуючись на вік, рекомендації педагогів і психологів, все ж дозвольте дитині проявити індивідуальність і вибрати те, що цікавить саме її. Власні переваги залиште для себе.
  2. Книги для малюка до року – це книжки-картинки. Вони сприймаються через візуальний канал, допомагають формувати зорові образи. Саме у цей час важливо, щоб маленькі створіння не лише розглядали малюнки в книзі, яку тримають батьки, а й самі торкалися паперу, навіть нюхали і "гризли" його. Так книжечка стає "своїм" предметом.
  3. Дітям раннього віку(1-3 роки) потрібно читати книги про тварин, у яких кожен персонаж має своє ім'я. А потім обговорювати прочитане. Читати книгу можна стільки разів, скільки захоче дитина.
  4. Щоб вибрати книгу шестирічному малюку,потрібно з'ясувати, чим найбільше цікавиться дитина. Можливо їй сподобаються своєрідні сценарії окремих мультфільмів ? комікси і дайджести чи українські народні казки, розповіді про море, подорожі.
  5. Важливо розуміти, що у кожної дитини різна концентрація уваги. До прикладу, для маленьких "непосидючок" не потрібно вибирати великі за обсягом книги. Невелику цікаву книжку вони прочитають швидше і отримають задоволення від результату.
  6. Хоча всі видавці під час випуску книжкової продукції вказують для якої вікової категорії призначене видання, але інколи зміст буває занадто складний для сприйняття. Тому в книгарні, вибираючи черговий варіант для прочитання, продивіться книгу разом зі своєю донькою чи синочком і з’ясуйте, чи багато у ній незрозумілих слів.

Купивши книгу, намагайтеся привчати дитину до осмисленого читання.

Партнери:


Top