Субота, 18 травня 2024

^ Реклама ^
Новини компаній

Crezu розповів позичальникам про легальні способи поліпшення кредитної історії Рекламний матеріал

Crezu розповів позичальникам про легальні способи поліпшення кредитної історії
Сервіс Crezu поділився з позичальниками, які намагаються взяти кредит з поганою кредитною історією та простроченням, порадами про те, як легально поліпшити КІ.
^ Реклама ^

Кредитна історія є ключовим фактором при оцінці платоспроможності клієнта, - стверджує Crezu. Якщо позичальник допускав багато прострочень в минулому, а зараз є позика в одному банку або декількох МФО, високий ризик відмови. Швидше за все, банк або мікрофінансова установа відхилить заявку. Однак не варто відносити себе відразу до рангу "безнадійних" позичальників. Є декілька способів, які допоможуть виправити досьє.


Взяти кілька невеликих позик

При надмірно запущеної кредитної історії допускається оформлення позики на невелику суму в мікрофінансовій організації. Обов'язкова умова - успішно закрити кредит. Потім можна повторити процедуру.

Порада! Варто брати рівно ту суму, яку зможете повернути разом з відсотками.

Кілька успішних погашень покращать скоринговий бал і дозволять розраховувати на більш вигідний кредит у банку або МФО.


Виправити технічні помилки

Іноді кредитна історія псується не з вини позичальника, а через технічний збій або людський фактор. Так, менеджер банку може просто забути вислати в бюро кредитних історій оновлену інформацію про закриття боргу. Формально на позичальника залишиться висіти заборгованість, яка може служити приводом для відмови в кредиті.

Трапляється, що касири натискають не ті кнопки, плутають з однаковим прізвищем, або позичальник при оплаті зіткнувся з поломкою терміналу. У такому випадку рекомендується перевірити кредитну історію. Якщо в ній знайдені помилки, необхідно звернутися в банк або МФО і пояснити ситуацію. Фінансова установа зобов'язана відновити інформацію та відправити свіжі дані в БКІ. Якщо банк відмовить, то можна сміливо подавати заяву в бюро кредитних історій. Відповідно до закону, позичальник на це має повне право.


Повідомити про шахрайство

Якщо аферисти викрали персональні відомості та обманним шляхом оформили кредит на ваше ім'я, необхідно терміново звернутися в банк і повідомити про подію.

Також варто перевірити кредитну історію, щоб дізнатися, в яких мікрофінансових організаціях були оформлені кредити. Як тільки служба безпеки банку проведе внутрішнє розслідування, в БКІ відправлять свіжі дані. Якщо ці заходи виявляться недієвими, можна звертатися із заявою в поліцію.

^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top