П’ятниця, 29 березня 2024
Люди

Новаторський крій в одязі від Антоніни Вірної Новина з фото

Новаторський крій в одязі від Антоніни Вірної
Антоніна Вірна зі Світловодська — дизайнерка одягу, яка винайшла нову базову конструкцію, за якою можна шити речі вдома і при цьому використовувати мінімум швів. Зі своїми ідеями дизайнерка вирішила поділитися з нашими читачами.


Антоніні 34 роки, народилася у Світловодську, закінчила спеціалізовану загальноосвітню школу №7 і за покликом серця вступила у Кременчуцький професійний ліцей імені А.С. Макаренка Полтавської області, обравши професію кравчині. Представляла ліцей на міських та обласних конкурсах, де посідала призові місця і була нагороджена грамотами та дипломами за високі досягнення у навчанні. Це дало можливість дівчині вступити до Київського національного інституту культури та мистецтв, до речі, закінчила бакалаврат і магістратуру на відмінно. Відтоді з гордістю називає себе дизайнеркою одягу.

— Антоніно, чому ви обрали професію дизайнера?

— З п’яти років я любила прикрашати одягом ляльок, шила, малювала моделі одягу, мріяла про кар’єру модельєра. Тоді саме так називалася ця професія. Я виросла, а мрія так і лишилася зі мною. Тому питання ким стати навіть не виникало.

— Якою була ваша перша колекція одягу?

— Перша колекція, в якій я взяла участь, — моя дипломна робота. Працювала над одягом за мотивами японської культури.

— Де працювали після навчання?

— Одразу після інституту я працювала за фахом на фабриці "М.А.К.К.О." у Сімферополі (АР Крим). У Світловодську працювала варником харчової промисловості та фасувальником на одному з підприємств міста, була кастеляною і шила костюми на свята у Світловодському дошкільному навчальному закладі №6, а також займалася підприємницькою діяльністю. На даний час не працюю, займаюся вихованням сина Іллі (6 років).

— Ви говорили, маєте власну ідею пошиття одягу. Яку саме?

— Протягом усього навчання цікавилася дизайном і хотіла створити щось своє. Винайшла авторський крій одягу, якому аналогів ніде не зустрічала. Принцип крою ергономічний та естетичний, формується від українського одягу (по принципу сорочки). Пошити одяг можна лише з кількох швів. Це допомагає зекономити час на пошитті, відійти від стандартного крою, і кожен охочий зможе легко повторити це самостійно удома. Ніяких вшивних рукавів та бокових швів, лише на рукавах і по центру. У поясному виробі є лише бокові шви. Принцип моделювання відбувається по горизонтальній лінії, що робить виріб
міцнішим. І якщо зазвичай у людей є проблема з протиранням штанів, то завдяки такому пошиттю проблема не виникатиме.

— Окрім шиття у вас є інші хобі?

— У мене по батьківській лінії дуже багато талановитої рідні різних професій — столяри, будівельники, художники, письменники, медпрацівники, мабуть, тому я маю багато захоплень: пишу вірші, займаюся живописом, випалюванням по дереву, роблю банти у техніці канзаши, розписую писанки, вишиваю картини, є професійною масажисткою і гарно готую страви.

— Хто вас завжди підтримує і надихає?

— Мене завжди підтримують мої батьки — Людмила Михайлівна і Сергій Васильович, близькі люди, педагоги. Я їм дуже вдячна. А надихають мене музика, природа, космос.

— Вам вдалося реалізувати хоча б частково свої задуми чи є якісь труднощі?

— Мені хочеться бачити швидкий одяг у виробництві, а коли зверталася на фабрики, то чула лише відмови. Пояснювали, що ідея цікава, але не готові переналаштовувати технологічний процес у виробництві. Кажуть: зараз кравчині пошиють за дві секунди ваші моделі, і на цьому робота припиниться. Мої аргументи, що так виріб буде дешевший і люди зможуть дозволити собі купувати нові речі, не переконали.

А поки моя мрія масового виробництва одягу в перспективі, я відшиваю одяг для себе і друзів. За власною конструкцією виготовила водолазки, жилети, сукні, сорочки. Ділюся власними напрацюваннями в ютубі та в соцмережах, де мене можна знайти під псевдонімом Сімза Уранс (означає радість пізнання нового). На своєму каналі в ютубі я показую можливості нового крою за власною методикою, а псевдонім, так би мовити, наближає мене до здійснення мрії відшити свою колекцію.

— Дякуємо за цікаве спілкування!

— Дякую "ВК" за чудову можливість розповісти його читачам про новаторські ідеї в одязі!

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top