П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Виплата пенсій — лише на банківську картку

Виплата пенсій — лише на банківську картку
З вересня 2021 року переведення пенсійних нарахувань здійснюватиметься виключно на банківську карту одержувача виплат. Виняток — інваліди першої групи і пенсіонери, віком від 80 років.
^ Реклама ^

Про це повідомляється на сайті Мінсоцполітики.

"У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги обирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунку надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині повторно нікуди ходити не треба", — повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.


Доставка пенсій додому буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) потребує стороннього догляду.

"До 1 вересня людина може самостійно вибрати один із понад 40 уповноважених банків, який для неї буде зручним, відповідатиме її вимогам. Сьогодні вже майже 70% осіб, які отримують виплати через банківські установи, обрали свій банк самостійно", — поінформував заступник Міністра.


Також Віталій Музиченко зауважив, що якщо громадяни до вересня не оберуть банк самі, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки в уповноваженому банку та сповістить громадян про це.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top