Четвер, 13 травня 2021
Реклама

Рицинова олія: корисні властивості та можливості Рекламний матеріал

Рицинова олія: корисні властивості та можливості
Рицинова олія (рицина) має безліч корисних переваг. Лікувальні властивості цього продукту добре вивчені, визнані офіційною медициною й підтверджені численними дослідженнями. Сьогодні цей засіб досить широко використовується не тільки у медичних цілях, але й в косметології – самостійно або в складі засобів для догляду за шкірою чи волоссям. Також входить в рецептуру продуктів для виконання макіяжу, наприклад, туші для вій, тіней з кремовою текстурою, помади, бальзаму й блиску для губ. Виготовляється шляхом пресування насіння рицини звичайної.


Вважається, що ця рослина спочатку росла тільки на території сучасної Ефіопії. Африканські племена використовували рицину в різних магічних ритуалах, а також як засіб для захисту шкіри від шкідливого впливу ультрафіолету. Надалі це вже не тільки косметичний продукт, а й цілющий препарат, який вживається для регулювання роботи шлунково-кишкового тракту й стимуляції пологів.

Універсальність і практичність

Сьогодні касторова олія використовується в таких сферах:
  • Виробництво промислових товарів. Застосовується при виготовленні нейлону, полімерів, синтетичних смол і волокон, полірувальних засобів, стійких до низьких температур пластмас, гідравлічних і гальмівних рідин.
  • Харчова промисловість. Ця речовина зареєстрована, як харчова домішка Е-1503, яка є додатковим агентом, необхідним для виконання певних технологічних процесів (виготовлення шоколаду, пекарських сумішей, випічка хліба).
  • Фармацевтика. У чистому вигляді застосовується як проносний засіб, а також включається до складу дерматологічних препаратів для додання їм пом'якшувальної дії. Входить у рецептуру аерозолів, які є дієвими при гострих запаленнях носопролигу, а також мазей для зняття болю в суглобах і попереку.
  • Косметологія. Крім продуктів для виконання макіяжу, рицина присутня в антивікових засобах для шкіри обличчя й тіла, кремах для пом'якшення огрубілих ділянок, шампунях, бальзамах, масках для догляду за покривами або волоссям.

Для виготовлення медичних препаратів й косметики використовується касторова олія холодного віджиму. Основні властивості:
  • базовий догляд за покривами й підвищення їхньої еластичності;
  • розм'якшення мозолів та огрубілих ділянок на ліктях;
  • усунення почуття стягнутості й сухості;
  • зменшення глибини зморшок;
  • загоєння дрібних ушкоджень;
  • освітлення пігментації, відновлення шкіри після тривалого перебування на сонці;
  • зміцнення нігтів, догляд за бровами та віями;
  • профілактика випадіння волосся.

Купити касторову олію можна в мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP https://makeup.com.ua/categorys/1275135/.

Особливості застосування

Основою формули є рицинова кислота. Вона має протизапальну дію, живить покриви, пом'якшує їх і надає бархатистість, а також відновлює еластичність і блиск пасом. Рицина – це, мабуть, єдиний варіант з категорії базових олій, який практично не підробляють. Річ у тому, що вона має досить скромну вартість у порівнянні з іншими варіантами, тому виготовляти фальсифікат просто невигідно. Але практичних можливостей у такого варіанту досить багато.

Флакон з цим продуктом обов'язково буде корисним у домашніх умовах, адже його вміст здатен впоратись з цілим рядом завдань:
  • Зняття болю. Допоможе розслабити м'язи після активного тренування, а також рекомендується втирати в суглоби для знеболювання при артрозі.
  • Стимуляція росту волосся. За допомогою цього засобу можна підвищити густоту брів. Для усунення лупи й активації росту пасом виконуємо маску з 2-х столових ложок засобу. Ми залишаємо його на 30 хвилин, а потім змиваємо м'яким шампунем.
  • Догляд за взуттям. Після обробки взуття стає м'якшим та набуває блиск. Неприємний скрип підошви можна усунути, використовуючи цей засіб і фен. Злегка нагріваємо підошви за допомогою фена й змащуємо їх теплою рициною, а потім залишаємо на добу. Щоденне протирання шкіряних моделей у зимовий період створює особливий захисний бар'єр і перешкоджає появі плям від солі й реагентів. Також засіб можна використовувати для догляду за лакованими туфлями.

Отже, касторова олія – це бюджетний продукт з широким спектром корисних можливостей.



Для того, щоб залишити коментар, увійдіть на сайт через свій профіль у одній з соціальних мереж:

Booking.com

Top