Вівторок, 22 жовтня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Відкрите звернення народного депутата Олеся Довгого щодо ситуації у Світловодську

Відкрите звернення народного депутата Олеся Довгого щодо ситуації у Світловодську
Шановні депутати Світловодської міської ради, працівники управління освіти, міський голова. Цим відкритим зверненням маю нагадати усім, що в основі вашої щоденної роботи лежить відповідальність перед жителями громади за їх добробут та розвиток територіальної громади!
^ Реклама ^

Уже більше місяця у Світловодську відбувається ситуація тотального непорозуміння між керівництвом громади, керівниками управлінь, депутатським корпусом, від яких в результаті страждають діти, вчителі та батьки. Понад місяць робота світловодських шкіл заблокована, оскільки заблоковане фінансування галузі. Діти не мають можливості харчуватися, зупинене підвезення дітей до шкіл та садків, вчителям не виплачують заробітну плату.

Я не маю права втручатися у діяльність органів місцевого самоврядування, у той же час просто лишатися осторонь я теж не можу. Я би не хотів, щоб мої діти колись опинились у подібній ситуації. У середині лютого спрямував депутатське звернення до Світловодської міської ради з проханням вирішити усі питання та нарешті виплатити заробітну плату вчителям за їхню чесну роботу.

Поки це питання опрацьовувалось, виникла проблема неможливості дітям харчуватись у школах та садках. Кожен із нас розуміє, які негативні наслідки для здоров’я наших дітей має відсутність повноцінного харчування. Це дійсно вагома підстава для переходу на дистанційну форму навчання. Складною є ситуація і для батьків вихованців дитячих садків, адже це необхідність брати відпустки, шукати няню або почергово залишатися із дитиною вдома.

Друзі, жодного разу, ні коли змінювалось керівництво закладу, ні коли змінювався склад Верховної Ради, ні коли змінювався президент школи та садки не зупиняли свою діяльність. Тому заклади освіти не мають зупинятись і тоді, коли змінюється місцеве управління або відбувається будь-яка реформа.

Я вкотре закликаю учасників процесу зробити усе від них залежне, аби не повторювати ганебних помилок попередньої влади. Необхідно консолідувати свої зусилля, забути про політичні уподобання й особисті амбіції, натомість спрямувати всі сили на вирішення проблеми якомога швидше. Я акцентую увагу керівників територіальних громад, що я як депутат Верховної Ради України завжди відкритий до діалогу і співпраці. Усе, чим може допомогти народний депутат, я, як і завжди, готовий реалізувати.

Я впевнений, що випробування, які постали перед Світловодською територіальною громадою, спільними зусиллями будуть подолані і подібні ситуації не стануть основою діяльності, а залишаться в минулому.

Народний депутат України
Олесь Довгий
  • Нравится
  • 1

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top