Четвер, 18 квітня 2024
Новини компаній

4 традиційні страви на святвечір, які готують у духовці Рекламний матеріал

4 традиційні страви на святвечір, які готують у духовці
Різдвяна вечеря за традицією складається з 12 страв. Цифра “12” має сакральне значення: саме стільки апостолів було у Христа, й стільки місяців у році.
Та ми сьогодні розглянемо ті страви, що можна приготувати у духовій шафі. Адже, наприклад, кутя та узвар варяться іншим чином. Раніше для приготування смачної вечері господині використовували піч, а сучасній жінці знадобиться духовка. Так що ж запікатимемо на Різдво? Далі — про особливості приготування традиційних страв.


Хліб

4 традиційні страви на святвечір, які готують у духовці

Хліб було заведено класти у центр столу як головну важливу страву — символ врожаю та життя. На додаток до хліба господині випікали різні пиріжки та калачі, які також займали почесне місце на столі. Наразі зрідка хто пече хліб за старовинним “бабусиним” рецептом. Адже не всі мають вдома духову шафу, яка дозволяє робити хрусткий хлібець зі скоринкою.

Як зазначають експерти магазину Eldorado, опція “формування скоринки” є у духових шафах бренду Electrolux. Певні моделі мають спеціальну технологію SteamBake — це дозволяє тісту піднятися та утворити м’яку середину й хрустку скоринку.

Запечена риба з овочами

Рибу рідко виставляють на святковий новорічний стіл, а от на різдвяні свята, за традицією, страви з риби є обов’язковими.

Один з варіантів — запекти її у духовці з овочами або грибами. Тут господиня має багато шляхів для маневру, адже немає якогось виду традиційної риби. Обирайте за бажанням, наприклад, короп чи судак.

Те саме стосується й рецептів — кожна жінка готує так, як смакує її родині.

Голубці

4 традиційні страви на святвечір, які готують у духовці

Листки капусти символізували продовження роду — недарма малюків знаходять саме у капусті. Раніше як начинку використовували пшоно, гречку, рисову кашу та навіть терту картоплю. Голубці обов’язково були пісними.

Зараз традиційні українські голубці роблять за рецептом з рисом та свининою. Майже готові, попередньо зварені “крученики” заливають сметаною з томатом та тушкують до готовності. Для втілення такого задуму у життя сучасній господині знадобиться потужна духовка, яка тримає високу температуру як усередині печі.

Печені яблука

4 традиційні страви на святвечір, які готують у духовці

Традиційний різдвяний стіл не обходиться без десертів. Тільки це не рясно змащені вершковим кремом пироги з мастикою, а звичайнісінькі печені яблука. Їх можна приготувати за 20 хвилин у духовці. Не потрібно мати істотних кулінарних навичок, якщо маєте якісну побутову техніку на кухні.

Запашні яблука запікають у духовці з медом та родзинками, як колись готували наші прабабусі. За сучасними рецептами кухарі додають корицю та гвоздику, щоб дістати різдвяний аромат.

Що ще має бути на столі?

Якщо бажаєте відтворити різдвяну вечерю, якою смакували наші пращури, крім цих 4 страв потрібно приготувати наступні:
  • кутя
  • вінегрет
  • узвар
  • соління
  • борщ
  • вареники
  • капусту з горохом
  • капустняк

І хоча раніше всі страви були пісними, для тих, хто не тримає піст, таких обмежень немає. Та навіть без м’ясних інгредієнтів вийде ситна вечеря для великої родини.

Партнери:


Top