П’ятниця, 19 квітня 2024
Новини компаній

Вчені: курці з астмою можуть знайти порятунок в електронній сигареті Рекламний матеріал

Вчені: курці з астмою можуть знайти порятунок в електронній сигареті
Захворювання дихальних шляхів, кашель, задишка - всі ці проблеми добре знайомі багатьом курцям. А найбільше від згубного впливу їдкого сигаретного диму на організм страждають люди, які попутно хворіють на астму. У їхньому випадку вихід з ситуації необхідно знайти якомога швидше. До слова, багато хто з їх "товаришів по нещастю" вже знайшли для себе вихід - вони відмовилися від отруйної тютюнового диму і перейшли на використання електронних сигарет. Благо сьогодні знайти відповідний пристрій за доступною ціною можна в більшості спеціалізованих магазинів, наприклад - cloudfall.com.ua.


Втім, для багатьох перехід на вейпінг все ще бачиться витівкою не до кінця продуманою і безпечною, тим більше лякають повідомлення в пресі, які створюють ще більше питань відносно цієї альтернативи палінню.

Тим часом, італійські вчені провели дослідження, результати якого дозволили їм більш впевнено говорити про користь вейпінга для тих, хто намагається кинути палити і попутно страждає від астми. Фактично, фахівцям Університету Ріккардо Смуга вдалося довести, що для астматиків зі звичкою до тютюну, електронна сигарета може, і зовсім, стати в якійсь мірі порятунком.

Астма сама по собі не є невиліковним захворюванням, проте зустрічаються такі її форми, які не лікуються в принципі. Люди з хронічною астмою змушені все життя піклуватися тільки про те, щоб глушити її симптоми. Тим часом, серед них є досить велика кількість курців, незважаючи на те, що медики наполегливо рекомендують відмовитись від паління в разі будь-якої з форм астми. Більш того, тютюновий дим фактично ускладнює перебіг хвороби і заважає організму протистояти хворобі.

Але вихід з цієї ситуації для астматиків, яким так і не вдалося врятуватися від згубної звички паління з тих чи інших причин, є, стверджують італійські вчені. Для того, щоб прийти до цього висновку, вони провели експеримент за участю 18 осіб з астмою і пристрастю до цигарок. Вчені попросили половину з них на час дослідження відмовитися від сигарет і замінити їх вейп-девайсами, а іншим дозволили використовувати і звичайні, і електронні сигарети.

В кінці експерименту було виявлено, що прояви хронічної астми значно знизилися у представників обох груп. Однак цей результат був відразу ж розкритикований через занадто короткий період проведення дослідження, адже воно тривало всього кілька місяців і отримані дані цілком могли мати випадковий характер. Іншими словами, колеги авторів дослідження назвали його недостовірним. Це і змусило італійських фахівців продовжити свій експеримент ще на півтора року. Через цей період результати повторилися: робота легенів значно покращилася, симптоми захворювання стали менш вираженими, дихання спростилося. Причому, це стосувалося навіть тих учасників, які поєднували вейпінг з курінням звичайних сигарет. І такі результати, вважають вчені, виглядають вже значно більш переконливими, тим більше, що загальна тривалість експерименту досягла 19 місяців.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top