Вівторок, 19 березня 2024
Корисна інформація

Установка керамічних вінірів: переваги та особливості

Що таке керамічні вініри. Підготовка до встановлення. Термін служби. Переваги і недоліки.


Красива посмішка додає впевненості в зовнішності і є обов'язковою складовою для успішного сучасної людини. На жаль, не всі від природи мають рівні білосніжні зуби. До того ж емаль з часом втрачає первісний тон (через вживання їжі з харчовими барвниками, кава, вина, чаю та інших подібних напоїв), на її поверхні утворюються тріщини і відколи.

В результаті людина починає соромитися посміхатися, з'являються комплекси, які роблять його сором'язливим і нещасливим. Благо вихід з ситуації, що склалася є - сучасна технологія по установці керамічних вінірів. Таку процедуру роблять уже багато хто, але довіряти слід виключно компетентним фахівцям, що працюють в перевіреній часом клініці.

Чим особлива установка керамічних вінірів і чому варто зробити вибір на користь такої технології? Які існують показання та протипоказання до установки керамічних вінірів і як ставлять їх різновиди?

Особливості процедури по установці керамічних вінірів

Багатьох цікавить відповідь на питання про те, як роблять керамічні вініри, в якій послідовності їх встановлюють. Щоб встановити керамічні вініри, лікар робить такі маніпуляції:
  • обточування поверхні зубної емалі;
  • сканування зубів;
  • підбір матеріалу (частіше використовує такий матеріал, як кераміка і цирконій);
  • створення накладки відповідного розміру з конкретного матеріалу і за допомогою спеціального обладнання (щільне прилягання гарантує тривалий термін с
  • лужби накладок з цирконію або з іншого матеріалу);
  • безпосередня фіксація тонкої накладки на зубах.

Можлива фіксація керамічних вінірів без препарування зубів (без обточування). Те, як виглядають зуби з керамічними вінірами до і після фіксації спеціальних накладок, можна подивитися на фото.

Показання та протипоказання до установки керамічних вінірів

Важливо знати не тільки те, що таке керамічні вініри і як ставлять керамічні вініри, але і які показання та протипоказання має даний процес.
Так, їх рекомендується встановлювати при потемнінні емалі, помітній зміні кольору пломб (у порівнянні з кольором емалі), в разі стертость і потемніння поверхні емалі, при клиноподібної формі зубів, наявності відколів, а також в разі великих проміжків між зубами. Нижче ми докладно розглянемо переваги керамічних вінірів.

Установка керамічних вінірів: переваги та особливості

Керамічні вініри без обточування і накладки з цирконію або з іншого матеріалу з препарування лікарі не радять встановлювати в таких випадках, як наявність великих пломб, карієс з ускладненнями, бруксизм, гінгівіт, пародонтоз, пародонтит. Є ще деякі протипоказання до установки цирконієвих, фарфорових, керамічних і інших виниров: тонка емаль, проблеми з прикусом.

Переваги та недоліки керамічних вінірів

Керамічні вініри являють собою спеціальні тонкі накладки, які мають товщину від 0,4 до 0,6 міліметрів, виготовляються з діоксиду цирконію, порцеляни, кераміки або композитних матеріалів. Завдяки тому, що існують різні види керамічних вінірів, лікар може підібрати варіант для кожного пацієнта.

Тепер ви знаєте, чим особливі керамічні вініри і що це таке, залишилося розібратися з перевагами і недоліками процесу фіксації спеціальних накладок. Керамічні вініри на передні зуби варто встановити з кількох причин:
  • ідеально імітують поверхню емалі;
  • дозволяють виправити різні вади;
  • надають зубам природну білизну;
  • реставрація можлива при всього 1-2 відвідинах лікаря.

Фіксація керамічних виниров виконується за особливою технологією, вони мають тільки один мінус: використовуваний матеріал тріскається при недотриманні правил установки і використання.

Термін служби керамічних вінірів

Керамічні вініри для зубів служать в середньому п'ять років, а у деяких пацієнтів - близько двадцяти років. На керамічні моментальні вініри і на інші накладки хороша клініка обов'язково надає офіційну гарантію, яка діє протягом декількох років після звернення за стоматологічною допомогою.

Установка керамічних вінірів: переваги та особливості

Термін служби керамічних вінірів залежить від декількох факторів, головні з яких -це правильність догляду (важливо строго дотримуватися гігієни), наявність / відсутність шкідливих звичок (куріння і надмірне вживання алкоголю істотно скорочують термін служби навіть найкращих накладок), особливості харчування (важливо вживати корисні продукти і уникати шкідливої і руйнує емаль зубів їжі).

При прийнятті рішення по установці керамічних вінірів неодмінно зважте всі за і проти цієї процедури, що дозволить вам прийняти правильне рішення. При необхідності проконсультуйтеся з досвідченим стоматологом, який попередньо оцінить стан вашої ротової порожнини і дасть свої рекомендації.

Автор статті - Дацюк Павло Петрович

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top