Вівторок, 16 квітня 2024
ТОП-новини Події

Новий пам’ятник поки що не будують, вирішили обмежитися клумбою Новина з фото

Новий пам’ятник поки що не будують, вирішили обмежитися клумбою
Навпроти школи №5, що на перехресті вулиць Миру та Бульвару Молодіжний, щось споруджується. Невже новий пам’ятник? З таким запитанням до редакції "Вечірки" звернувся сьогодні наш читач Сергій Шинкаренко.


Пам'ятник було встановлено у 1924 році у Новогеоргіївську за кошти громади. У період окупації 1941-1943 років пам'ятник було збережено жителями Новогергіївська від знищення. На це місце пам'ятник було перенесено у 1959 році з зони затоплення водами Кременчуцького водосховища. У 2014 році йому би виповнилися 80 років. Та не судилося — місцеві націонал-патріоти у революційному запалі, знесли сей бюст у 2013 році.

З тих пір залишався заасфальтований п’ятачок. Аж поки кілька днів тому там заворушилися якісь будівельники. От ми і поцікавилися у секретаря світловодської міськради Юрія Сап’янова: що ж воно там буде?

"Клумбочка там буде", — відповів він.


Хоча, за його словами, у 2018 році головний архітектор міста Сергій Батяшов погодив для ГО "Спадкоємці Крилівщини і Новогергіївщини" (скорочено — "СКриНя") спорудження на цьому місці пам’ятника Магдебурзькому праву, на честь якого була перейменована тамтешня вулиця Радянська... І відповідне виконкомівське рішення є, повідомив нам згодом голова ради цієї громадської організації Сергій Гайдук...

А чого там до цього часу названий пам’ятник не з’явився — Сапянову невідомо. Та й сам Батяшов, напевне, забув про своє погодження, бо цього року погодив розміщення рекламного білборду. На цьому ж самому місці погодив.

...Що там мало би рекламуватися, Сапянов не в курсі, бо коли там розпочалися будівельні роботи — хутко нагадала про себе "СКриНя": мовляв, як так, а пам’ятник Магдебурзькому праву?

Тож, схаменувшись, міська влада вирішила відмовити "білбордівцям", обмежившись клумбочкою на цьому місці.

"А пам’ятник буде, ще кілька формальних процедур треба пройти", — запевняє Сергій Гайдук.
Новий пам’ятник поки що не будують, вирішили обмежитися клумбою
Новий пам’ятник поки що не будують, вирішили обмежитися клумбою
Новий пам’ятник поки що не будують, вирішили обмежитися клумбою


Що на вашу думку варто розмістити на цьому місці?


Усього проголосувало: 114 користувачів



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top