Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Як вибрати мобільний кондиціонер

Як вибрати мобільний кондиціонер

Сучасні магазини пропонують великий вибір кліматичної техніки. Серед розмаїття продукції слід звернути увагу на мобільні кондиціонери eldorado.ua/air-conditioners/c1039064/13247=80833/. Вони підходять на випадок, якщо встановлення стандартної спліт-системи нераціональна.

^ Реклама ^

Як вибрати мобільний кондиціонер

Кондиціонери мобільного типу

Переносні кондиціонери мають компактні габарити і невелику вагу. Не потребують монтажу на стіну. Перед початком використання необхідно вивести шланг назовні. Для цього можна використовувати спеціальний отвір, чи вивести повітровідвід через двері або вікно. Далі підключити прилад до електромережі. Після включення система починає втягувати тепле повітря всередину пристрою, на випарнику відбувається охолодження, а теплова енергія переміщається на теплообмінник і виходить через гнучку трубку.

Кондиціонер встановлюють на підлогу. Його легко пересувати по кімнаті, так як прилад має колеса.

Мобільні кондиціонери актуально використовувати в таких приміщеннях:

  • дачних будинках, де люди живуть тимчасово;
  • в будівлях, які є архітектурною цінністю, де на фасадах заборонена установка кондиціонерних блоків;
  • у тимчасових приміщеннях торгового призначення;
  • на зйомних квартирах, коли власник не хоче встановлювати стандартне устаткування;
  • в студентських гуртожитках;
  • в дитячих садках, санаторіях, салонах краси.

Переносні кондиціонери охолоджують повітря і забезпечують його циркуляцію. В системі використовується суміш фреонів, яка екологічно безпечна.

 

Функції мобільних кондиціонерів

Крім охолодження повітря переносні кондиціонери оснащені додатковими функціями:

  1. Деякі моделі можуть обігрівати приміщення в холодну погоду. Мінімальна температура, при якій можливо використання пристрою з метою опалення, становить не менше нуля градусів. При більш низьких показниках може відбутися поломка приладу.
  2. Дорогі мобільні кондиціонери здатні іонізувати повітря, зволожувати, осушувати, очищати від хвороботворних бактерій.
  3. Є пристрої з пультом дистанційного керування.
  4. В окремих випадках вбудована функція сенсорної присутності. Прилад автоматично визначає наявність людей в приміщенні і запускає процес охолодження. Коли в кімнаті нікого немає, техніка переходить в економний режим роботи.
  5. Мобільні кондиціонери, оснащені таймером, автоматично вмикаються і вимикаються в запрограмований час.
  6. Нічний режим дозволить забезпечити низький рівень шуму при роботі приладу і плавну зміну температурних показників.

 

Критерії вибору мобільних кондиціонерів

При покупці портативного пристрою зверніть увагу на його потужність. Важливо, щоб прилад ефективно охолоджував необхідну площу. Краще підбирати варіант з трохи більшою потужністю, так як показник розраховується виробником для порожніх і закритих приміщень. Але в реальності прилад зазвичай експлуатується в інших умовах. В кімнатах знаходяться меблі, люди, часто відкриваються двері, випускаючи охолоджене повітря.

Звертайте увагу на показники шуму, який виходить при роботі пристрою. Прилади з лопатевими вентиляторами працюють більш голосно. Кондиціонер з тангенціальною вентиляційною системою видає звуки тихіше.

Висновок: мобільний кондиціонер вміщує в себе функції повноцінної спліт системи, адже він оснащений компресором, конденсатором та випарником. Встановлення кондиціонера можна провести без залучення фахівців. Почистити вентилятор і фільтри не складе труднощів. Мобільний кондиціонер незамінний для невеликого приміщення або дачі.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top