П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Як захистити екран телефона від пошкоджень?

Як захистити екран телефона від пошкоджень?

Дисплей є найбільш вразливим елементом телефона. Саме він найчастіше пошкоджується під час падіння або іншої непередбаченої події. Вирушаючи в магазин, ми спостерігаємо різні види чохлів та кейсів, але вони не захистять від тріщин і подряпин сам екран. Який же тип захисту буде ефективно працювати для дисплея?

^ Реклама ^

У продажу зустрічається два типи матеріалів для захисту екрана мобільного телефона — плівка і скло. У кожного з них є свої переваги і недоліки. Нижче ми спробуємо пояснити відмінності між цими двома рішеннями.

 

Захисна плівка

Це тонке поліуретанове покриття на клейовій основі, яке покликане ефективно протистояти появі подряпин. При виборі захисної плівки переконайтеся, що вона відповідає моделі вашого смартфона. У багатьох випадках матеріал погано ріжеться і підігнати його під потрібний розмір буде вкрай складно. Ще складніше буде вирішити проблему з вирізом під кнопку або динамік. Деякі моделі можуть навіть спотворювати колір і насиченість матриці, викликаючи помітний дискомфорт при використанні телефона. Ще одним недоліком є зменшення кутів огляду і, в першу чергу, це відчують користувачі вбудованої навігації при сильному сонячному світлі.

Плівка має дуже низьку стійкість до механічних пошкоджень, таких як удари і контакти з гострими предметами. Крім того, попадання пилу між екраном і захисним шаром викликає утворення дратівливих бульбашок повітря, які (на додаток до сумнівних естетичних показників) можуть привести до подряпин самого екрана.

 

Скло

Набагато кращий, хоча і дорожчий вибір — загартоване скло. Воно ідеально відповідає розміру дисплея на вашому смартфоні. Наприклад, якісний захисний аксесуар для Ксіомі Нот 7 буде повністю закривати екран, включаючи заокруглення по краях. Він не блокує функціональні кнопки і не закриває динаміка, датчики або передню камеру, як це може бути у випадку з прозорими плівками. У комплектацію захисних стекол входить все необхідне для встановлення та подальшого догляду за аксесуаром. І нарешті, найбільш важливою перевагою цього рішення є величезна стійкість до подряпин, падінь і ударів.

Також скло не викажає кольори і не псує тактильні відчуття. При його покупці варто уточнити твердість, бо від цього буде залежати рівень зносостійкості під час експлуатації. 

Таким чином, розглянувши два основних типи захисту дисплея, можемо сміливо стверджувати, що скло має ряд суттєвих переваг над плівкою і, незважаючи на більш високу вартість, ми рекомендуємо використовувати саме цей тип покриття.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top