Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

У Світловодську померла породілля (ДОПОВНЕНО) Новина з фото

У Світловодську померла породілля (ДОПОВНЕНО)
Наступного дня після кесаревого розтину померла молода жінка у Світловодську. Про це кореспонденту УНН стало відомо з власних джерел.


Як повідомило джерело, лікарі намагалися зробити все можливе, але врятувати жінку не вдалося. Натомість життю малюка нічого не загрожує.

Як прокоментували в поліції, за фактом звернення родичів жінки, інформацію внесли за ч. 1 ст.140 ККУ — неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником.

“Інформація за цим фактом внесена до ЄРДР за ч.1 ст.140 ККУ: "Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого". Працівниками поліції з’ясовуються обставини. Призначено низку експертиз, за якими буде встановлено причини смерті громадянки”, — повідомили в прес-службі ГУ НП в області.


Санкцією статті передбачається: позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

"Зроблять обов’язково розтин судово-медичні експерти, бо вона ж працездатного віку, бо вона ж породілля. Лише після цього можна буде говорити про те, що ж сталося, оскільки все сталося дуже раптово", — прокоментував CBN начальник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченкою.


Завідувач гінекологічним відділенням Світловодської ЦРЛ, до складу якого належить і пологовий будинок, Володимир Пудич повідомив виданню "Світловодськ вечірній" про те, що це були перші пологи жінки, робили кесаревий розтин, а наступного дня, 28 лютого, вона померла. Від подальших коментарів відмовився, бо наразі триває службове розслідування, проводиться експертиза.

Судмедексперт Володимир Максюта, який досліджував тіло, уточнив, що смерть настала 28 лютого о 13:30. Причина смерті встановлена – анемія.

Слідство веде капітан Віктор Задонний, до якого ми негайно зателефонували, але поділитися інформацією він категорично відмовився, посилаючись на таємницю слідства.

Начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий розповів, що родичі породіллі звинувачують лікарів у неналежному виконанні професійних обов’язків, тож звернулися до поліції із відповідною заявою.

За інформацією УНН, CBN та "Світловодськ вечірній".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top