П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

У Світловодську стартувало будівництво очисних споруд «з нуля» Новина з фото

У Світловодську стартувало будівництво очисних споруд «з нуля»
Дніпровську водоочисну станцію (ДВС) магістрального районного водопроводу "Дніпро-Кіровоград" ввели в експлуатацію в 1973 році проектною потужністю 168 тис. м3/добу для очистки та подачі питної води в міста обласного значення Світловодськ, Олександрія, Знам’янка, Кропивницький ти прилеглі до водогону населені пункти.


За тривалий час експлуатації будівлі та споруди ДВС вичерпали свій ресурс та в цілому знаходяться в негативному робочому стані. З введенням нових санітарних нормативів до води питної та погіршенням вихідної води Кременчуцького водосховища річки Дніпро очисним спорудам з кожним роком доводиться все важче та важче справлятися з поставленим завданням.

В рамках позики Міжнародного Банку Реконструкції та Розвитку при реалізації "Другого проекту розвитку міської інфраструктури" передбачається впровадження проекту "Проектування, постачання та монтаж: "Дніпровська водоочисна станція – Реконструкція".

Для забезпечення нормального функціонування ДВС планується будівництво нової виробничої будівлі, яка складається з двох ідентичних ліній очищення води загальною потужністю 100 тис.м3/добу, що включають споруди: попередньої механічної очистки сирої води на мікрофільтрах, відстоювання, фільтрування та блоки змішування з реагентами (хлором, коагулянтом, флокулянтом), а також знезараження очищеної води з використанням технології амонізації. Також передбачається будівництво нової будівлі повторного використання промивних вод з технологією очистки промивних вод та механічного зневоднення осаду.

Під час проектування основного технологічного процесу та проведення процедури щодо оцінки впливу на довкілля, ОКВП "Дніпро-Кіровоград" у липні 2019 року отримало дозвіл на підготовчі роботи по об’єкту. Інформація розміщена в загальнодержавному реєстрі Державної архітектурно-будівельної інспекції України № ІV 010192111129.

В ході реалізації проекту планується провести капітальний ремонт допоміжних споруд та резервуарів чистої води (герметизація та гідроізоляція стін та підлог, заміна запірної арматури, встановлення рівнемірів).

На сьогоднішній день відповідно до отриманих позитивних експертних звітів на загально-будівельні роботи по 12 допоміжним будівлям ДВС розпочали роботи по ремонту покрівлі, заміні вікон та дверей, утепленню фасаду.

Старе приміщення виведуть з експлуатації, а нове планується завершити вже до кінця 2020 року. В результаті це дасть змогу ще краще очищувати воду та довести її до європейських вимог якості.
У Світловодську стартувало будівництво очисних споруд «з нуля»
У Світловодську стартувало будівництво очисних споруд «з нуля»
У Світловодську стартувало будівництво очисних споруд «з нуля»
У Світловодську стартувало будівництво очисних споруд «з нуля»

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top