П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

56-та сесія МР: продовження буде…

14-го квітня у міському Палаці культури відбулося пленарне засідання 56-ї сесії міської ради. Точніше – розпочалося, адже закінчення його відкладено на невідомий допоки термін. Але про все по порядку.
Ще перед початком засідання у залі панувала атмосфера ажіотажу – має відбутися щось неординарне.
На відкриття сесії був зареєстрований 41 депутат. Розпочали, як зазвичай, із виступів та заяв. Першим заяву зробив заступник голови МО Партії регіонів Станіслав Маріщенко, який доповів присутнім про чергове рішення депутатської фракціїї ПР у міськраді – виключення із лав фракції секретаря міської ради Геннадія Френкеля.


Наступною була депутат міської ради Любов Чекаленко, яка заявила, що останнім часом по місцевому телебаченню передається недостовірна і принизлива інформація, яка шкодить її репутації як депутата та керівника підприємства. Вона звернулася до депутатського корпусу та секретаря міськради зокрема з проханням припинити це неподобство.

Привернула увагу пропозиція Олександра Возного все ж таки відмінити рішення сесії міської ради від 10 жовтня 2005-го року про припинення повноважень міського голови Солодова П.В., а також про саморозпуск нинішнього складу міської ради, як такої, що вичерпала себе як орган місцевого самоврядування. За пропозиціями провели голосування. Щодо Солодова – 7 голосів «за». Прихильників саморозпуску було більше – 17. Але жодне не пройшло, так як потрібно щонайменше 26 голосів.

Нарешті кульмінація – депутат Помазан запропонував проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Світловодської міської ради Френкеля Г.Ю. Питання не пройшло – його підтримали тільки 22 народні обранці.

І коли після невдалого голосування з цього приводу депутати почали по одному залишати залу засідань, стало зрозуміло, що далі працювати рада не збирається. Щоправда, ще встигли розглянути уточнення до міського бюджету, але після нього виявилося, що кворуму (26 депутатів) не має.

Спроба продовжити засідання о 14.00 теж не дала результату, не зважаючи на прохання секретаря міської ради Геннадія Френкеля до голови МО ПР, депутата обласної ради Івана Марона вплинути на своїх однопартійців і продовжити роботу сесії.

Депутат Чепурний повідомив присутніх колег, що ним підготовлено проект рішення про саморозпуск ради, і він закликає всіх бажаючих депутатів підтримати цей проект. Далі – нові вибори (призначення дати проведення та виділення коштів – прерогатива ВР України), і нова рада можливо почне працювати. Проте Ольга Литвиненко, заступник міського голови з гуманітарних питань заперечила, що допоки до закону про вибори не буде внесено зміни про вибори за мажоритарною схемою (кожен сам за себе), то склад ради не зміниться – прийдуть ті ж люди.

На завершення секретар міської ради Геннадій Френкель подякував присутнім за вияв належного ставлення до обов’язку депутата (політика – політикою, а місто від цього страждати не повинно), висловив сподівання, що свята збагатять всіх духовністю і повернуть на шлях порозуміння. Коли буде продовжено 56-ту сесію поки що не відомо, але у будь-якому разі ми триматимемо вас у курсі подій. Продовження буде...

Микола ШВЕРНЕНКО.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top