П’ятниця, 29 березня 2024
Культура

Музейні новини

У виставкових залах міського краєзнавчого музею постійно оновлюються експозиції. Тож вже у квітні світловодці зможуть ознайомитися з цілою низкою цікавих виставок.
До Дня космонавтики працівники музею підготували виставку «Юрій Маленченко – наш земляк». Ще у 2002 році сім’я космонавта Росії Юрія Маленченка передала музею тренувальний костюм космонавта, нарукавну емблему «Центр підготовки космонавтів», його особистий знак та набір продуктів, які космонавти беруть із собою у космос. Всі ці речі і будуть представлені на виставці, присвяченій нашому землякові, Почесному громадянину міста.


Сімнадцятого квітня виповнилося б 90 років з дня народження ще одного Почесного громадянина нашого міста, поета-земляка Віктора Соколова, який відійшов у Вічність 2002 року.

Народився Віктор Вікторович Соколов на Табурищі, але сирітство та голодомор 33-го погнали його на шахти Донеччини... Він пройшов шлях від техніка-сталеплавильника до відомого українського письменника. Очолював Донецьку Спілку письменників України, був головним редактором журналу «Донбас». В.Соколов – автор багатьох поетичних збірок: «Весна», «Лицем до сонця», «Запали свою зорю», «Наука доброти» та ін. Він вважав себе «табурищанином з діда-прадіда». Все життя боліло йому рідне Табурище, сюди, на свою малу батьківщину, він линув душею і серцем. На виставці будуть представлені не лише поетичні збірки В.Соколова, а й публікації у пресі про його творчість, рукописи, листування.

Виставка до Дня Чорнобильської катастрофи матиме назву «Це потрібно пам’ятати». Відвідувачі музею зможуть ознайомитися із спогадами своїх земляків-учасників ліквідації аварії, переглянути світлини, публікації у пресі. До речі, виставку можуть поповнити і ваші спогади та фотографії, шановні ліквідатори.

Крім того, у квітні зали музею засяють від різноманіття барв, якими викладачі та учні дитячої художньої школи передають на своїх роботах любов до природи рідного краю та відтворюють світ навколо себе. Вже найближчим часом музей прикрасять чудові творіння рук і фантазії юних талантів. У квітні відзначатимемо велике свято Христового Воскресіння, тож не обійдеться і без пасхальних мотивів.

Запрошуємо вас, шановні світловодці, оглянути виставки, що будуть розгорнуті у міському краєзнавчому музеї в квітні.

Тетяна ТКАЧУК,
працівник міського краєзнавчого музею.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top