Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Економіка

Уже змінено постачальника газу, а з Нового року змінюється постачальник електроенергії

Уже змінено постачальника газу, а з Нового року змінюється постачальник електроенергії
За новим законодавством в Україні з 1 листопада цього року відбулася зміна постачальника природного газу, а з 1 січня 2019 року відбудеться зміна енергопостачальної компанії. Отримувачам послуг слід платити за газ та світло на рахунки нових постачальників.
^ Реклама ^

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №867 від 19 жовтня 2018 року "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" відбулася зміна постачальника природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки з постачання природного газу для потреб побутових споживачів (населення) в Україні.

Що стосується Кіровоградської області, то колишній постачальник ДП "Центргаз" ВАТ "Кіровоградгаз" втратив право придбання природного газу у НАК "Нафтогаз України" для подальшої реалізації природного газу для потреб побутових споживачів (населення) за регульованою ціною. З 1 листопада 2018 року спеціальні обов’язки з постачання природного газу покладено на нового постачальника — ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", яке і здійснює постачання природного газу для потреб побутових споживачів (населення) на території Кіровоградської області.

З 1 листопада 2018 року змінилася ціна на газ для побутових споживачів (населення) і складає 8,54892 грн. за 1 куб.м.

Як роз’яснює заступник директора філії ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" у Кропивницькому Сергiй Дробко, для укладення договорів з компанією усім споживачам на домашню адресу надіслано відповідну заяву-приєднання. Укладення договору відбувається шляхом підписання надісланої заяви або сплати рахунку за газ, який надійде від нової компанії цього місяця. Чітких термінів підписання і подачі заяви немає. Якщо людина вирішила її підписати, то передати документ в компанію можна будь-ким або, за бажанням, у виключному випадку надіслати заяву поштою.

Зверніть увагу, що за природний газ, спожитий з 1 листопада 2018 року, необхідно розраховуватись на рахунки "Нафтогаз України". Оплата за спожитий газ ДО цієї дати має надійти на рахунки колишнього постачальника. У разі помилкової сплати коштів на користь "Центргазу" необхідно звернутись до будь-якого з центрів обслуговування споживачів, де буде здійснено звіряння розрахунків та надано заяву про факт переплати та її повернення. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та реквізити платіжної картки, куди потрібно буде перерахувати переплату.

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Україна"
МФО 323475
Філія КОУ АТ "Ощадбанк"
р/р 26035300710309
Філія ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Україна" у м. Кропивницькому
ЄДРПОУ 42472294
Призначення платежу: Оплата за газ; Особовий рахунок (9 символів); ПІБ; Адреса; Попередні показники лічильника; Поточні показники лічильника; Період оплати.


Абоненти продовжують обслуговуватися в тих самих абонвідділах управлінь газових господарств у районах та містах. Попередній постачальник — ДП "Центргаз" продовжує свою діяльність: підприємство проводитиме претензійно-позовну роботу з боржниками, що досі не розрахувалися за спожитий газ.

На виконання Закону України "Про ринок електричної енергії" з 1 січня 2019 року в Україні відбудеться зміна енергопостачальної компанії. Відповідно, ПрАТ "Кіровоградобленерго" розділено на постачальну та розподільчу компанії. Компанія ПрАТ "Кіровоградобленерго" надаватиме лише послугу з розподілу електроенергії. Постачання ж населенню з 1 січня 2019 року здійснюватиме ТОВ "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія".

На виконання зазначеного закону та інших підзаконних актів споживачам розпочали розсилати заяви про приєднання до розподільчих мереж. Споживачі мають підписати їх і надіслати до "Кіровоградобленерго". Разом з цим сам факт сплати споживачем за електроенергію вже є фактом приєднання до публічного договору.

Компанія рекомендує споживачам зафіксувати показники своїх лічильників станом на 1 січня 2019 року та передати їх енергокомпанії протягом п’яти днів. У разі відсутності показників протягом зазначеного часу визначення обсягу та вартості спожитої електричної енергії буде здійснюватися розрахунковим шляхом.

Показники лічильника можна передавати: зателефонувавши до кол-центру 0800-501-148 (цілодобово та безкоштовно) чи району електричних мереж за місцем проживання (телефон РЕМ вказано у рахунку на оплату), скористатися особовим кабінетом на сайті компанії kiroe.com.ua або надіслати електронною поштою call-center@kiroe.com.ua, kanc@kiroe.com.ua, вказавши адресу, прізвище, ім’я та особовий рахунок.

За інформацією з відкритих джерел підготувала Тетяна Юганова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top