П’ятниця, 29 березня 2024
Культура

Світловодська музична школа на VIII Міжнародному конкурсі валторністів Новина з фото

Світловодська музична школа на VIII Міжнародному конкурсі валторністів
З 5 по 10 листопада у Тернополі відбувся VIII Міжнародний конкурс валторністів та трубачів серед обдарованих випускників музичних шкіл, шкіл-десятирічок, студентів музичних коледжів, училищ та музичних академій, присвячений творчості Мирона Старовецького, участь у якому взяли і світловодці.


Цього року у конкурсі брали участь 86 музикантів з різних країн: Польщі, Франції, Гонконгу, Карабаху, Чехії, Білорусі та України.

Почесне журі було представлене професорським складом: від Польщі — Томаш Біньковський, від Швейцарії — Жерар Метрайє, Англії — Пол Арчібальд, Франції — П’єр Бадель, Дубаї — Ілля Федорак, України — В. Бондарчук, П. Гордій, Н. Базів, М. Кушнірик, І. Строгуш.

Для викладачів шкіл та коледжів конкурсний тиждень пройшов дуже насичено: вони мали змогу відвідати майстер-класи професорів Жерара Метрайє, Томаша Біньковського, Пола Арчібальда, майстер-клас і лекцію представника фірми "Yamaha" Іллі Федорака та відвідати круглий стіл "Інноваційні європейські технології сучасного виконавства на мідних духових інструментах". Родзинкою свята став концерт володаря Гран-прі VI Міжнародного конкурсу валторністів та трубачів, соліста Одеської Національної опери Ігоря Карімова; соліста симфонічного оркестру Львівської філармонії Назара Базіва та соліста симфонічного оркестру Національної опери України Дмитра Тарана.

На випускників музичних шкіл та студентів І-ІІ курсів чекало випробовування — Міжнародний конкурс валторністів та трубачів, який відбувався у два тури. І тур — обов’язкова програма для всіх учасників.

Цікаво, що відбір відбувся за закритими завісами, де оцінювали учасника не за його зовнішністю чи посмішкою, а за професіоналізмом та якісною підготовкою. У ІІ турі переможці та лауреати представляли вільну програму з двох творів. Один з яких був на вибір учасника: Моцарт "Концерт для валторни D-dur" або Шкроуп "Концерт для валторни".

Світловодську дитячу музичну школу гідно представив найменший учасник — учень 7-го класу Юрій Калашник (викладач Леонід Сандрак, концертмейстер Наталія Опрелянська). Незважаючи на складність програми, тремтіння та переживання, Юрій зміг зібратися і стати переможцем І туру та взяти участь у ІІ турі конкурсу.

Після завершення конкурсу учасники ІІ туру отримали дипломи і подарунки, а викладач валторни Леонід Сандрак отримав грамоту у номінації "Кращій викладач" за високопрофесійну підготовку лауреата.

Вітаємо нашого конкурсанта, нашу зірочку Юрія Калашника та бажаємо нових перемог та злетів. Дякуємо батькам за фінансову підтримку!

Заступник директора з учбово-виховної роботи
Наталія Явдик
Світловодська музична школа на VIII Міжнародному конкурсі валторністів
Світловодська музична школа на VIII Міжнародному конкурсі валторністів
Світловодська музична школа на VIII Міжнародному конкурсі валторністів
Світловодська музична школа на VIII Міжнародному конкурсі валторністів


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top