П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Політика

Безсмертний: Українцям потрібний закон про зброю Новина з фото

Безсмертний: Українцям потрібний закон про зброю
В умовах зовнішньої агресії та внутрішньої незахищеності громадян в Україні необхідно прийняти закон про зброю. Про це в Кропивницькому заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний під час дискусії "Якої ми хочемо України".
^ Реклама ^

"На паркані напис "Злий собака". Я за те, щоб там також було "У господаря зброя". Це стримує від агресії. Нам необхідно запровадити цивілізований обіг зброї, в іншому випадку невідомо куди вона буде стріляти", — сказав він.


Безсмертний вважає, що для цього потрібно ухвалити відповідний закон, який врегулює сферу обігу легальної цивільної зброї, а також дозволить облікувати ту нелегальну зброю, яка зараз знаходиться на руках у людей. За різними даними, це від 5 до 6 млн. одиниць. Маючи закон про зброю, буде простіше перейти і до вирішення ще одного нагального питання — створення територіальної оборони.

Він переконаний, що озброєні закони територіальної оборони стануть додатковим стримуючим фактором для держави-агресора.

Крім того, політик виступає за повернення курсу військової підготовки в освітні заклади.

"В нинішній ситуації наполягаю на поверненні повного курсу військової підготовки в школах. Свого часу ми із 6 класу могли автомат Калашнікова збирати-розбирати із закритими очима. Нас готували до чогось. В 2014 році 95% призовників автомат вперше брали в руки у воєнкоматі, а їм ще воювати. Нас щороку ганяли на стрільби. Хочеш — не хочеш, он мішень, стріляй, ти повинен навчитись це робити", — зазначив Безсмертний.


Політик нагадав, що у цивілізованих країнах є закони про цивільну зброю, її впорядкований обіг та самооборону з її допомогою. В умовах війни та коли держава не займається безпекою громадян, прийняття закону, який унормує дану сферу, стає дуже актуальним питанням для України.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top