Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

Людмила Гетманець: «Ситуація під контролем, питна вода відповідає усім показникам якості»

Людмила Гетманець: «Ситуація під контролем, питна вода відповідає усім показникам якості»
Усі водоканали забили на сполох — єдиний виробник рідкого хлору в Україні (де-факто монополіст) "Дніпро-Азот", що розташувався, у місті Кам’янське Дніпропетровської області, зупинився! Чим обробляти питну воду? Запаси рідкого хлору закінчуються, а щоб закупити його у іншого підприємства, потрібен дозвіл і торги. А це значний час і велика бюрократична тяганина…
^ Реклама ^

Завод зупинився ще 15 червня, "нагорі" ж до цього часу визначаються, чи назвати "ДніпроАзот" монополістом і тоді почати діяти в межах існуючого законодавства, чи оголосити надзвичайну ситуацію, але ж для цього потрібно створити перерву у постачанні води у понад 5 діб або допустити, щоб 10 людей захворіло через неякісну питну воду…

З офіційного сайту Кіровоградської облдержадміністрації дізнаємося, що перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянули стан забезпечення ОКВП "Дніпро-Кіровоград" рідким хлором для проведення знезараження питної води в системах централізованого питного водопостачання області. В.о. генерального директора підприємства Олександр Головченко повідомив комісії, що фахівці ОКВП розпочали роботу з визначення альтернативних джерел постачання рідкого хлору, у тому числі і закордонних.

"На сьогодні є єдина комерційна пропозиція від ТОВ "Хлортехвод" м.Кременчук. Якщо розпочати перемовини на укладення договору постачання з цим підприємством або з іншим учасником укладення договору, постачання хлору на "Дніпро-Кіровоград" можливе не раніше 24 липня", — пояснив керівник підприємства.

"У разі, якщо запасів дезінфекційного засобу підприємства не вистачить до вказаної дати, воно буде вимушене здійснювати подачу технічної (необробленої хлором) води, про що споживачів буде попереджено заздалегідь", — сказав посадовець.


Якої якості воду ми наразі споживаємо, на який час вистачить запасів хлору у підприємства і наскільки серйозна загроза не мати питної води у кранах мешканців Світловодська? З такими запитаннями ми звернулися до начальника СВКГ ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Людмили Гетманець.

Директор підприємства відповіла нашому виданню:

"Я не уповноважена надавати інформацію щодо запасів хлору, це у компетенції керівників обласного управління, але у нас запас хлору був і є сьогодні. Завтра привезуть ще 3 контейнери. Я знаю, що існує домовленість з кількома постачальниками, але якщо "Дніпро-Азот" постачав нам рідкий хлор за 21 тис. грн, то нові продавці пропонують по 45 тис. грн за тону, є пропозиції і з-за кордону. На нарадах, що відбулися і в області, і в міськвиконкомі, пропонували подавати воду погодинно, але пішли дощі, люди не поливали свої присадибні ділянки і загальне споживання води зменшилося.

У разі надзвичайної ситуації ми готові брати питну воду у селищі Власівка, підвозити її у дитячі садки, лікарні, виробникам хліба та іншим соціальним споживачам. Але я не думаю, що до цього дійде. Ситуація під контролем, вода відповідає усім показникам якості і державним стандартам".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top