Вівторок, 16 квітня 2024
Нам пишуть

Громада Миронівки дякує сільському голові за роботу

Громада Миронівки дякує сільському голові за роботу


Громада села Миронівки висловлює слова вдячності голові Анатолію Петровичу Фещенку. Це людина, яка живе й працює для добробуту і процвітання нашого села. Миронівці двічі обирали його більшістю голосів і задоволені його роботою.


За період його головування для громади зроблено дуже багато. Проведено капітальний ремонт доріг завдяки співпраці сільської ради з АВПП "Украгротехнологія". Окрім ремонтних робіт систематично і головне – вчасно здійснюється обслуговування доріг у Миронівці: взимку очищення від снігу, а влітку – обкошування трави. Постійно підтримується порядок на цвинтарі. Повністю відновлено освітлення усіх вулиць села. Систематично надається допомога у поточних ремонтах фельдшерського пункту, дитячого садка, церкви, школи та інших споруд.

Слід зазначити, що церкви у нашому селі не було зовсім. Анатолій Петрович доклав багато зусиль, щоб організувати існування духовного центру громади: разом з сільськими жителями домовлявся з єпархією, проводив світло, робив дах, ремонтував стару захаращену будівлю для того, щоб кожен селянин міг на своїй території похрестити народжену дитину, посвятити пасочку чи поховати рідну людину належним чином.

Село вже давно мріяло про організацію спортивного дозвілля молоді. Це стало можливим саме за головування Фещенка. З його ініціативи виділено з бюджету сільської ради кошти на утримання людини, яка взяла на себе цю важливу місію. Анатолій Петрович постійно підтримує матеріально та морально існування фітнес-клубу та хортинг-центру, які відвідують як малеча, так і люди навіть пенсійного віку.

Хоча в нашому селі і згоріла будівля Будинку культури та за підтримки голови та сільських депутатів культурно-масова робота процвітає. Постійно оновлюються сценічні костюми, музична апаратура, оформлення зали, яку наразі планується розширити.
У Миронівському фельдшерському пункті, дякуючи Фещенку, поступово, крок за кроком поміняли опалення, освітлення, вікна, підлогу тощо. Сьогодні згідно з медичною реформою стоїть питання щодо закриття цієї установи, бо ж населення становить менше 700 чоловік (але якщо ж менша кількість – то хіба це не люди?)

Турбується наш господар і про матеріально-технічний стан адмінбудинку. Допомагає комунальному підприємству "Буревісник" у налагодженні водопостачання та усуненню проблем, що з ним пов’язані.

На утримання дитячого садка "Веселка" здійснює фінансування також сільська рада (до речі одна з небагатьох у районі). Від найменшої пелюшки до великого холодильника, пральної машини чи котла – все за підтримки Анатолія Петровича.

Довгі роки Миронівська громада страждала без мобільного зв’язку. Його обіцяли ще за часів попереднього голови. Але здійснилось це бажання людей лише сьогодні, завдяки турботі Фещенка, за що ми всі йому дуже вдячні.

Велику допомогу надає сільська рада Миронівській школі. За ініціативи Анатолія Петровича сільськими депутатами було виділено кошти на безкоштовне харчування усіх учнів школи. Тривалий час комп’ютерний клас потребував оновлення. Вчителі зверталися із проханням допомоги в усі інстанції. І знову Фещенко разом із сільськими депутатами першими прийшли на допомогу, придбавши два нових комп’ютери.

Окрім того Анатолій Петрович особисто допомагав облаштовувати шкільний внутрішній туалет, проводити воду в їдальню та інші ремонтні роботи. Влітку 2017 року сільською радою виділено 30 тисяч та замінено в школі сім вікон на енергозберігаючі. Цього року – вже 100 тисяч виділено на такі ж роботи. На нашу думку, слід подякувати за те, що сільські депутати на чолі з головою намагаються зробити все, щоб нашим діткам у школі було комфортно й тепло. А відшукувати будь-які бюрократичні проблеми чи навіть пред’являти які б то не були претензії – в даному випадку – це просто гріх як перед Богом, так і перед людьми.

Ми всі добре пам’ятаємо програму, з якою сьогоднішній голова йшов на вибори. Наразі він виконав усі свої обіцянки, навіть з лишком. Якби всі керівники нашої держави так добросовісно виконували свою роботу, то Україна була б уже багатою й красивою державою.
Анатолій Петрович Фещенко – дуже порядна, вихована людина – справжній громадянин нашої України. Завдяки його добропорядності та чесності сьогодні він є взірцем для нашої молоді. Коли постало питання необхідності захищати країну від агресора, голова Миронівки один з перших, показуючи приклад іншим, пішов добровольцем служити в АТО. Цікаво, чи багато державних керівників зробили подібний вчинок?

Наразі, підтримуючи реформи, що відбуваються в нашій державі, голова села ініціював створення ОТГ. Він розуміє, що за громадами – майбутнє сіл і держави, і найкращого добробуту ми досягнемо, коли самі будемо господарями на своїй землі. Та чомусь підтримки ми не помічаємо. На словах все дуже красиво, а на ділі – районна влада намагається приєднати Миронівську школу вже другий рік поспіль то до Павлівського НВО, то до Озерського НВК, не враховуючи бажання жителів села хоча б спробувати створити власну громаду. То в чому ж полягають реформи, ініційовані прем’єр-міністром, щодо децентралізації в Україні?

В газеті "Вісті Світловодщини" звинувачують А.П.Фещенка в небажанні співпрацювати із Світловодською РДА. Так якою повинна бути ця співпраця? Чи не для людей? І не заради людей? І чи не є оці здобутки в селі Миронівка здобутками усього Світловодського району, а відтак і області, й усієї держави? І чи багато сіл можуть похвалитися такою злагодженою роботою громади, коли за правильної організації керівника усі жителі не лише крокують по життю пліч-о-пліч, а й в одному напрямку?

Мешканці села Миронівки вдячні своєму голові Анатолію Петровичу Фещенку за золоті руки й добре щире серце. На нашу думку, побільше б у нашій державі таких керівників, які б жили проблемами кожного громадянина України – і саме цим піднімали нашу країну на новий європейський щабель розвитку.

Валентина Стратієнко,
директор сільського будинку культури
та жителі села Миронівки, всього 104 підписи


Громада Миронівки дякує сільському голові за роботу
Громада Миронівки дякує сільському голові за роботу
Громада Миронівки дякує сільському голові за роботу
Громада Миронівки дякує сільському голові за роботу

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top