Четвер, 28 березня 2024
СБУ інформує

Служба безпеки України застерігає заробітчан з Кіровоградщини

Служба безпеки України застерігає заробітчан з Кіровоградщини
Служба безпеки України повідомляє, що останнім часом почастішали випадки спроб вербування спецслужбами Російської Федерації та Республіки Білорусь громадян України під час їх в’їзду або перебування на територіях цих країн.


Під посиленою увагою іноземних спецслужб знаходяться ті, хто їде до РФ та РБ на заробітки. Українською спецслужбою зафіксовані непоодинокі факти, коли представники ФСБ та КДБ через шантаж та погрози намагалися схилити заробітчан до співробітництва.

З метою працевлаштування за 2016-2017 роки тільки з Кіровоградщини виїхало до Росії близько 2230 осіб, до Республіки Білорусь близько 780 осіб.

Світловодський МВ СБ України в Кіровоградській області звертається до громадян, які перетинають кордон з Російською Федерацією або Республікою Білорусь, і нагадує про те, що під час перебування за кордоном вони залишаються під правовим захистом своєї держави. У разі виникнення на територіях зазначених країн будь-яких ускладнень — затримання, негуманного поводження, фізичного та психологічного тиску з боку правоохоронних органів РФ або РБ, спонукання до негласного співробітництва з іноземними спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності, опитування з метою збору інформації про ситуацію в країні — українським громадянам рекомендується невідкладно звертатися на гарячі лінії консульських установ та СБУ.

Пам’ятайте, що згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної спецслужби та заявили про свій зв’язок з нею, звільняються від кримінальної відповідальності.

Шановні співвітчизники, будьте пильними. У разі планування поїздок до Російської Федерації або Республіки Білорусь оцініть усі ризики і загрози та ретельно зважте потребу в таких мандрівках.

Номер телефону "гарячої" лінії Управління СБ України в Кіровоградській області –
(0522) 36-13-06.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top