Вівторок, 16 квітня 2024
Події Культура Фоторепортаж

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!В день Святого Валентина 14 лютого прихильники програми ТРК “Веселка” отримали подарунок. Всім, хто не був на сольному концерті Наталії Коваленко, Олени Куценко і Юрія Лучка, надали можливість побачити і почути те, чим так насолоджувались ті, хто відвідав концерт. Кожен із на і кожному із нас так приємно і радісно чути – “Незвичайна моя”, “Я буду руки тобі цілувати”. А хто відмовиться від слів “Я назву планету іменем твоїм” або “Я стану твоїм ангелом, щоб разом з тобою поряд бути”. Абсолютно впевнена – ніхто. Нажаль, що звучать вони в повсякденному житі досить рідко. Спасибі святам і тим, хто вміє їх створювати.


Бог – є Любов, і немає енергії вище цієї на всьому всесвіті. Наш Будинок Культури, як сказав губернатор, один із кращих в області. І цим ми можемо гордитися, як і тими святковими, концертними програмами, які дарують нам працівники культури, талановиті люди нашого міста і гості. Поява любові в усіх варіантах очищає ауру будь-якої людини, міста, простору. Ті, хто діляться з нами своїм талантом, любов’ю і ми, хто відвідує ці концертні програми, самі стаємо носіями свята і красоти. З початку року таких свят – перлин було декілька і всі – дивовижні.

Сольний концерт “Любові чарівні слова” трьох людей – Наталії Коваленко, Олени Куценко і Юрія Лучка, який відбувся в січня – одна із таких перлин. Вона зібрала в себе талант, красоту, чарівність, елегантність цих виконавців. Серед слухачів і родичів були в залі і Ангели-охоронці наших солістів, я в це вірю. Ми співпереживали і раділи разом з рідними і близькими за Олену, Наталію і Юрія. Такий спільний концерт – вперше. Його насичена програма виключила навіть конферанс, 28 пісень в сольному виконанні і в дуетах звучали професійно, весь концерт відповідав цьому рівню, так думають і говорять знавці. Органічна побудова канви програми належить режисеру-постановнику Литвиненко Л.В., а помічник режисера Є.Кобилкіна порадувала всіх великою підбіркою слайдів, починаючи від квіткових композицій до жіночих портретів – всі по темі творів. Чудовий, величезний кущ троянд на сцені зразу переніс бажаючих в світ казок Андерсена. І ця музична казка відбулась!

Майже дві години концерту ми насолоджувались красою всесвітнього мистецтва – кращі зразки живопису, танцювальні композиції на слайдах і на сцені, гімнастка, саксофон Бондаренко А. – все радувало прихильників. Наші герої – троє красивих, молодих, щасливих, закоханих в життя, в музику людей. Їм є що дарувати світу, місту і кого дякувати за те, що так сталося. В їх долях багато схожого, але кожний – індивідуальність. Ми можемо дізнатися їх трохи більше, познайомитися з ними ближче.

Юрій приїхав до нас із Черкаської області, де жив з мамою Оленою Г. і бабусею Марією Є., старшими братом і сестрою. Навчався і співав в школі. сказати, що спав і бачив у снах на сцені нашого БК – не може. А ось керівник гуртка естрадної пісні Батенко Н.М. в м’ясо-молочному училищі, куди юнак в ступив , повірила і його талант і став з ним займатися. В Світловодськ він приїхав на роботу як молодий спеціаліст. На одному із міських святах, Кузьменко В.І., звернув увагу на юнака, який співав в караоке. Так починалось знайомство міста з Юрієм, а його – з системою занять по вокалу у Василя І і Литвиненко Л.В.

Талановита і чарівна Наталія Коваленко вже закінчила Харківську Академію Культури., Олені ще необхідно це зробити в найближчий час. І тоді у нас буде два магістра культури, та ще й так прекрасно співучих. Ті, хто працював на ЗЧМ, пам’ятають спокійного і доброзичливого Юрія Чікурова. Він радував свою сім’ю – дружину Римму, і двох дочок – Надію і Наталію не тільки усмішками, але й чудовим співом. Дівчата успішно навчалися і з задоволенням співали. Всім викладачам музичної школи і персонально Дороніній Н.І.і Вербицької В.М. – Наталія вдячна завжди. Сестра надія – скрипачка, а чоловік її Юрій Дробот – саксофоніст. Сім’я то музична! Син Наталії – Микита радує близьких радує близьких грою на баяні, але футбол обожнює більше. Сама Наташа закінчила факультет хорового диригування Кіровоградського музучилища, а потім і Академію. “Все що маю – від Бога і тата” – говорить і думає вона.

У Дукієнко Любові В. і Миколая І. самою великою радістю в житті були і є доньки Олена і Аня, а зараз ще й онучка Вікторія наповнює щастя будинок. Діти дуже добре відчувають підтримку і любов. Олена ще в 5 класі в творі написала, що хоче стати артисткою. Все так і вийшло, про що в дитинстві мріяла. З 7 класу займалася в “Сударушці”. Доля подарувала зустріч з Світланою Животовською, яка мріяла в неї, в її голос. Вона була ще й і регентом церковного хору, куди запросила співати школярку. Молитви і псалми, коли їх співають багато дають і сили теж. Як потрібно вчитися, щоб отримати диплом з відзнакою по закінченню Кіровоградського музичного училища – розуміють всі – зразково. Так і було. Життя кожного наповнена подіями і Олени теж. Народила донечку Вікторію, в тому ж році вступила в Академію мистецтв і всього лише рік була в декретній відпустці. Допомога сім’ї для будь-кого з нас неоціненна. Набагато легше жити, якщо поряд хтось, хто вірить, вчить і направляє. Привалова Ірина Миколаївна, будучи сама творчою особистістю, в стінах ЦДЮТ багато зробила, щоб талант молодої мами удосконалювався.

Наталія Коваленко працювала після музучилища вчителем співів в школах №2 і №7. Але саме в школі мистецтв, куди вона прийшла , від директора Темнової Ірини В. почула пропозицію повністю зайнятися співом. Потім прийшло бажання продовжити навчання в Академії культури. Її підтримали в сім’ї всі – чоловік Сергій А., син Микита, зять Юрій, сестра Надія, мама Римма і її чоловік Кубельський Семен В. Вони з мамою 6 років разом, а чекав її – 30 років. Дівчаток знає з дитинства, тому щиро з любов’ю відноситься до всього, що відбувається в сім’ї. Допомога його завжди відчутна і реальна. Він із тих, про кого кажуть: “Не той день вважається щасливим, який йому приніс щось приємне, а той, коли сам віддав людям світло сонця”. Наталія, навіть коли стала магістром, зупинятися не збирається Шлях удосконалення нескінченний. Так думають всі троє виконавців.

Коли мама Юрія вперше почула і побачила свого маленького на сцені БК – вона заплакала. Ці сльози радості, щастя і гордості зрозумілі всім. Юрій разом з Л.В.Литвиненко мріють про його сольний концерт, але для цього потрібно попрацювати над голосом, репертуаром, пластикою. У Юрія немає спеціального музичної освіти, але він уже співає класику. В цьому році збирається вступити до Олександрійського культпросвітучилища, а потім ще вище. І саме головне – в його житті з’явилася чудова, ніжна і мудра дівчина, яка його надихає і підтримує в будь-яку хвилину життя. А жителі міста називають його Світловодським Басковим, а чому б і ні?!

Олена Куценко проявляє себе в соціальній сфері і в музичній. Працює, навчається, мріє про хороших учнях-вокалістах. Разом з концертмейстером О.А. готує дітей до конкурсів і тому вони займають призові місця на обласному конкурсі “Паросток”. А в Рибаковці, міжнародний конкурс “Золотий лелека” приніс її учениці Дейкун Олі друге місце. Дивовижним є і той факт, що колись Олену вчила вокалу Алла Буц, а зараз її дочку навчає Олена. Вона радіє успіхам свого Сонечка – Вікторії, яка вже приймала участь у виставах і була ведучою на дитячому святі 1 вересня. Малеча робить все з задоволенням, не боїться сцени, хоче бути схожою на маму. У неї обов’язково вийде, адже є з кого брати приклад.

Ми всі, хто побував на концерті вважаємо, що доля подарувала нам щасливий лотерейний квиток. Про музикотерапії відомо з давнини. Кожен наш орган має звукову вібрацію, яка при захворювання порушується. Значить, відновити здоров’я можна і потрібно за допомогою прекрасних звуків і образів. Жити без пігулок повністю реально. Приходьте на ці зустрічі і відкривайте свої серця чуду таланту і чарівним словам любові. Такі концерти можна і потрібно віднести до заходів антикризової програми. Керівництво міста теж вносить великий вклад в проведення і організацію свят. І Будинок Культури, до якого хочеться приходити, став на сам по собі, красивим і кращим. Місто це знає і Небо теж. А значить, з метою збереження свого здоров’я краще говорити, думати, бачити, слухати і чути хороше, тоді хвороби втечуть або сховаються. Передати в статті атмосферу свята звуків, чарівність музики, звичайно, неможливо. Потрібно самому починати співати або мурчати пісні, ікя звучали в залі - А тому, пропонуємо тим, хто пропустив концерт, проспівати пісні, які звучали в залі – “Я назву планету іменем твоїм”, “Знову заметіль”, “Белая сирень”, “Стожари” і інші. Мудрі лікарі радять співати хоча б 30 хвилин в день, можна навіть тільки гамму. Доведено вченими – оптимізм збільшується. Всі знають, а співають все рідше, хоча прадіди і діди роботу і весілля з пісні починали і нею закінчували.

В народі кажуть “Великому кораблю – велике плавання”. Нашим прекрасним виконавцям я і всі, хто зачарований їх співом, бажаємо того ж і головне – Доброго Путі в світ шоу-бізнесу. Нехай їх прекрасні, чудесні голоси почують самі великі сцени країни, можливо і зарубіжжя! вірю і знаю – побажання здійснюються. Наталія, Олена і Юрій – натури творчі, пошукові. Багато читають, багато знають, багато слухають. Це Свято музики ярко проявило їх різносторонність, професіоналізм, талант. Вони вже отримали декілька запрошень виступити з концертною програмою. Хай їх Ангели, охороняють і допомагають в здійсненні в життя всіх планів і мрій. Від імені прихильників творчості Коваленко Н., Куценко О., Лучка Ю і разом з ними подякуємо керівництво міста, всіх працівників Будинку Культури і компанію “Веселка” за їх важку, але таку потрібну роботу. Нехай наші слова любові і вдячності теж стануть для них чарівними.

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!

Любові чарівні слова!


Тарасова Світлана

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top