Вівторок, 16 квітня 2024
Спорт

Баскетбольна команда Світловодська вийшла у першу лігу Новина з фото

Баскетбольна команда Світловодська вийшла у першу лігу
Продовжуємо інформувати читачів про участь світловодської баскетбольної команди "Комети" МСК ім. А.Тузовського у чемпіонаті України з баскетболу серед юнаків 2006 р. н. 23-25 лютого у місті Полтава відбувся заключний IV тур півфіналу чемпіонату, де наша команда зіграли три гри та здобула дві перемоги. За результатами чотирьох турів та 12 ігор світловодці увійшли у число 32 найкращих команд України і продовжать боротися за медалі в дивізіоні Б.


У перший день змагань "Комети" зустрілися зі збірною командою Федерації баскетболу м.Полтава "Розсошенці". За словами тренера світловодської команди Володимира Лисака, гра видалася дуже складна:

"Ми програвали 15 очок, але хлопці проявили бійцівський характер і переломили хід гри. За 6 секунд до кінця ми вели в рахунку, але пропустили у кільце м’яч: суперник вийшов уперед на одне очко. Полтавці вже святкували перемогу. Тоді я взяв тайм-аут, окреслив дітям ситуацію і ми зіграли блискуче — за дві секунди до кінця на Івані Власюку "зфолили", а "фол" карався штрафними. І ось за 2 секунди до кінця гри Іван Власюк пробив два штрафних, і ми виграли одне очко — 47:46. Після такої перемоги радості дітей не було меж".


Другого дня відбулася гра з командою СДЮСШОР м.Полтава — лідерами групи Центр, яка з "Черкаськими мавпами" вже вийшла у вищу лігу.

"Ми старалися і зіграли зовсім непогано: програли усього 25 очок — 35:60 — менше, ніж минулого разу у Чернігові. Боротися з такими юнаками дійсно складно — вони міцніші, більш агресивні і технічні. Але якщо брати до уваги картину гри, то я залишився задоволений її змістом", — прокоментував гру Володимир Лисак.


На третій день команда "Комети" грала зі школою олімпійського резерву м.Чернігів. Світловодці показали достойну гру: забили багато м’ячів і виграли з рахунком 61:24 (+37). За словами тренера, у цій грі був важливий не стільки рахунок, скільки те, що практично усі хлопці виходили, грали і приносили користь команді.

Підсумовуючи пройдений шлях цьогорічного чемпіонату України, Володимир Лисак розповів, що спочатку були проведені обласні змагання, за результатами яких кращі дві-три команди, зокрема й світловодська, вийшли у півфінал і змагалися у восьми групах. Ми грали у групі Центр. За підсумками півфіналу дві команди з групи Центр — "Черкаські мавпи" і СДЮСШОР м.Полтава вийшли у фінал — дивізіон А (вища ліга), а "Комети" потрапили у дивізіон Б (перша ліга).

"Ми виступили достойно: граючи з дітьми на рік старше, ми виграли сім ігор, а п’ять програли. Хлопці ростуть в майстерності, розвиваються, стають більш впевненими. Це важливо, бо наступного року ми плануємо виступати у своєму віці і нам є над чим працювати. Від імені дітей, батьків та від себе дякую нашому спонсору Віктору Королю — власнику ТМ "Королівський смак" за підтримку дитячого баскетболу у Світловодську".


Баскетбольна команда Світловодська вийшла у першу лігу


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top