Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Звітний концерт теоретичного відділу до 60-річного ювілею дитячої музичної школи Новина з фото

Звітний концерт теоретичного відділу до 60-річного ювілею дитячої музичної школи
Музично-теоретичний відділ школи сміливо можна назвати ровесником школи, бо він існує з моменту її заснування і є сполучною ланкою між усіма відділами. Багато викладачів-теоретиків працювало на нашому відділі за всю історію школи, деякі з них зробили неоціненний внесок у розвиток музичних здібностей дітлахів. Історія і гордість нашого відділу — це Микола Донець, Валентина Вербицька, Віктор Коршенко, Валентина Воскребенець, Ольга Тарасенко, Лілія Булигіна, Маргарита Максимова, Ніна Гіріч, Віра Авраменко, Ольга Багрянцева, Галина Кошеленко, Тетяна Шевчук, Марина Шепель, Наталія Чаплюк.
^ Реклама ^

Сьогодні на відділі працюють викладачі-теоретики Наталія Явдик і Світлана Животовська, хормейстер і викладач вокалу Олена Петраківська, концертмейстер Лариса Павленко. Усі випускники нашої музичної школи, це викладачі високого рівня кваліфікації, справжні професіонали, які не просто навчають предметам сольфеджіо та музичної літератури, а перш за все спрямовують свої зусилля на естетичне виховання дітей, виховання духовної та творчої особистості учнів. Тому викладачі відділу знаходяться в постійному пошуку нових, креативних форм роботи.

Особливістю відділу є те, що окрім викладацької роботи викладачі-теоретики організовують і надихають учнів інших відділів школи до участі в композиторському конкурсі, театралізованих виставах, концертах дитячої філармонії. Вже не один рік учні теоретичного відділу беруть участь у конкурсах і мистецьких фестивалях різних рівнів — обласного конкурсу "Паросток", всеукраїнських "Сходинки до майстерності", "Класик-проект", міжнародних "Осінній зорепад" — це і хор, ансамблі молодших і старших класів, солісти-вокалісти, учні, що проявляють свої здібності як лектори, і як композитори. Під час святкового концерту пролунали твори у виконанні учнів класу вокалу: Володимира Головчанського, Артура Людвига, Марини Осики, Світлани Андросової, ансамблів молодших та старших класів. Також слухачів зацікавили виступи учнів - композиторів, переможців всеукраїнського конкурсу ім. Ю.Мейтуса "Класік-проект" з власними творами для фортепіано — Михайла Жарова, для саксофону — Івана Рудика.

Як чудово, що музика, творчість, спів так дивовижно впливають на наших дітей, роблячи їх такими щирими, відкритими, емоційними. Щоб наше майбутнє і майбутне наших дітей було мирним, світлим, цілеспрямованим і прогресивним, нам всім потрібно любити, цінувати і шанувати те, що ми маємо, зберігати свою мову, культуру, традиції і пісенність. Як писав поет Володимир Сосюра:

"Всім серцем любіть Україну свою, — і вічні ми будемо з нею!"


Завідуюча теоретичним відділом
Світлана Животовська
Ведуча — Світлана Животовська
Вова Головчанський
Вокальний ансамбль молодших класів
Вокальний ансамбль старших класів
Гості свята
Дует — Маша Белоглазова, Людвиг Артур-Лев
З піснею в серці
Комозитор Іван Рудік
Марина Осика
Маша Белоглазова, Соня Рудік, Маша Романюк
Маша Белоглазова
Світлана Андросова
Соня Рудік, Маша Кукса
Тріо — Марина Осика, Настя Безугла, Катя Головчанська.JPG
Хормейстер — Олена Петраківська
Юний композитор Міша Жаров


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top