Середа, 17 квітня 2024
Події Культура

Юні краєзнавці Кіровоградщини Новина з фото

Юні краєзнавці Кіровоградщини
Вивчення культурно-історичної спадщини рідного краю є невід’ємною складовою відродження генетичної пам’яті, осмислення підростаючим поколінням не лише сучасності, а й минулого, та підвищення їхньої національної самосвідомості. Власне цьому і сприяє та робота, яку ведуть юні пошуковці Кіровоградщини. Пошуково-дослідницька робота робить можливим усвідомлення теперішньої ситуації в державі через призму сукупності історичних події, які відбувалися на наших теренах у часи боротьби за незалежність та самостійність.


24 січня на базі Кіровоградського обласного краєзнавчого музею відбулася VI підсумкова обласна конференція переможців заочних експедицій. Організаторами конференції були Кіровоградська обласна державна адміністрація, управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації та комунальний заклад "Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді". Захід відбувся за підтримки першого заступника голови Кіровоградської обласної ради Юрія Гугленка в рамках проекту "Здоров’я наших дітей".

З вітальними словами на адресу учасників конференції звернулися перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації Володимир Таборанський, заступник директора Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Світлана Колесник, директор комунального закладу "Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді" Андрій Лісота.

Юні краєзнавці Кіровоградщини

Цього дня призові місця та можливість представляти рідний край на Всеукраїнській конференції екскурсоводів музеїв виборювали кращі з кращих. У конференції взяли участь представники із 13 районів та міст області, які представили на розсуд висококваліфікованого журі свої пошуково-дослідницькі проекти. Шістдесят юних пошуковців та їх керівники працювали у 2-х секціях: "Моя Батьківщина — Україна" (керівник — завідувач кафедри географії та геоекології Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олександр Колотуха) та "Край, в якому я живу" (керівники — директор Державного архіву Кіровоградської області, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олег Бабенко і завідувачка відділу природи Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Вікторія Слюсаренко).

Юні краєзнавці Кіровоградщини

За результатами роботи конференції перше місце у секції "Моя Батьківщина — Україна" посів Тимофій Білокоз, вихованець гуртка екологічне краєзнавство ЦДЮТ "Зоріт" Новоукраїнської міської ради, перемогу у секції "Край, в якому я живу" здобув Микола Фокасій (на першому фото), вихованець ЦДЮТ Світловодської районної ради (керівник гуртка "Музеєзнавство"Любов Шкирай), які і представлятимуть Кіровоградщину на Всеукраїнській конференції екскурсоводів музеїв.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top