П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Спорт

Дві перемоги світловодської баскетбольної команди — з добрим почином! Новина з фото

Дві перемоги світловодської баскетбольної команди — з добрим почином!
З 22 по 24 грудня в місті Полтава відбувся перший тур II етапу Чемпіонату України з баскетболу серед юнаків 2006 року народження. Кіровоградську область на цьому етапі представляють дві команди: "Комети" Світловодського МСК ім. Тузовського (тренер Володимир Лисак) та КДЮСШ м. Кропивницький, які розділили 1-2 місця на обласному (I етапі) чемпіонату і в результаті вийшли у півфінал.
^ Реклама ^

Гравці II етапу Чемпіонату України з баскетболу (дивізіон Б) розподілені на вісім груп по 7-8 команд у кожній. Дві кращі команди з групи вийдуть у фінальну частину плей-оф (дивізіон А) і змагатимуться за призові місця, а найкращі три команди цього етапу будуть відзначені федерацією баскетболу, як переможці дивізіону Б.

Світловодці грають у групі з такими командами: КДЮСШ м. Кропивницький, СДЮСШОР м. Чернігів, СДЮСШОР №2 м. Полтава, команда збірної Полтавської області та дві команди БК "Черкаські мавпи".

Як зіграли наші у Полтаві розповідає тренер Володимир Лисак:

— Перш за все хочу сказати, що у нашій команді, як і в команді Кропивницького, переважна більшість гравців 2007 року народження. Тобто, проти нас грають хлопці на рік старше. Ми могли рік почекати, але вирішили грати на випередження, щоб діти здобули ігрову практику, бо у планах побудувати серйозну команду. Тому й було прийнято рішення взяти участь у чемпіонаті.

У Полтаві ми зіграли три гри. У перший день зустрілися з БК "Черкаські мавпи". Нашим хлопцям довелося не легко, вони боролися і старалися як могли, але суперники були старші й сильніші, тож ми програли понад 30 очок. Наступного дня ми зустрілися з другою командою "Черкаські мавпи" (2006 р.н.) і виграли плюс 10 очок — 48:38. Приємна, достойна перемога. На третій день у нас була дуже принципова гра з командою Кропивницького. Хоча грали діти, але усе було по-дорослому — градус напруги просто зашкалював. Упродовж гри тримався рівний рахунок, уперед виходили по черзі обидві команди. Основний час закінчився нічиєю, тож довелося грати у додаткові 5 хвилин. У цій грі ми виявилися сильнішими і виграли з рахунком 45:38.

Наступний тур II етапу Чемпіонату України відбудеться у Світловодську 26-28 січня. Світловодці гратимуть з тими ж командами, з якими зустрілися у Полтаві. А у лютому відбудеться ще два тури, де наша команда гратиме з суперниками з Чернігова та Полтави.

— Наше головне завдання — здобути ігровий досвід, і, звісно ж, грати на перемогу в кожному матчі, захищати честь команди і навчати дітей грати у баскетбол, — наголосив Володимир Лисак. — Від себе особисто, дітей та батьків дякую постійному спонсору дитячо-юнацької баскетбольної команди Віктору Королю — власнику ТМ "Королівський смак" за можливість відстоювати честь міста на змаганнях найвищого рівня".

P.S. 10-11 січня у Кременчуці стартує новий сезон відкритої Кременчуцької шкільної баскетбольної ліги, де світловодські баскетболісти будуть відстоювати здобуте у минулому сезоні звання чемпіонів і бронзових призерів. За словами Володимира Лисака, у цих змаганнях гратимуть діти, які не задіяні у чемпіонаті України, аби вони мали можливість проявити себе. Загалом має відбутися три великих тури, змагатимуться близько 10 команд.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top