Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Відбулась пряма телефонна лінія стосовно діяльності пожежно-рятувальної служби

Відбулась пряма телефонна лінія стосовно діяльності пожежно-рятувальної служби


18 грудня з 10:00 до 12:00 начальник 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Кіровоградській області Олександр Сіденко дав відповіді на численні запитання, які турбують мешканців міста та Світловодського району щодо діяльності пожежно-рятувальної служби.
^ Реклама ^

Протягом двох годин отримано 12 телефонних дзвінків, та не зважаючи на те, що час вийшов, громадяни продовжували телефонувати та отримувати відповіді на запитання і консультації. Зокрема зупинимось на актуальних питаннях діяльності служби:

Тетяна, м. Світловодськ: - Чи є телефон довіри Служби порятунку?


– Так, в підрозділі постійно вживається ряд профілактичних заходів із запобігання зловживань співробітниками своїм службовим становищем та порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції". Якщо Вам відомі факти зловживань серед працівників ДСНС, звертайтесь за телефоном довіри (0522) 22-98-52 та на "гарячу лінію" (0522) 22-06-85, а також послуговуватися робочим телефоном інспектора з питань запобігання правопорушенням У ДСНС України у Кіровоградській області (0522) 22-05-42.

Сергій, смт Власівка: - Олександре Володимировичу, які вимоги при працевлаштуванні до пожежної частини? Мені 27 років. і я хотів би працювати пожежним.

На службу цивільного захисту приймаються на конкурсній та контрактній основі громадяни з повною загальною середньою освітою, які досягли 18-річного віку, і здатні за станом здоров’я виконувати службовий обов’язок. Більш детальну інформацію Ви можете отримати, звернувшись до пожежного-рятувального підрозділу по вул. Героїв Чорнобиля, 23 та за телефонами 2-06-85, 2-08-09, моб. 097-913-2144.

Олег, м. Світловодськ: - Я учень 11 класу і хочу далі навчатися на пожежного. Які є навчальні заклади?

– На даний час проводиться відбір кандидатів на вступ у 2018 році до вищих навчальних закладів цивільного захисту. А саме: Національний університет цивільного захисту України (м.Харків); Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України (м.Черкаси); Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. (м.Львів). На базі повної середньої загальної освіти для здобуття професії рятувальника за денною формою навчання приймає Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця). Якщо Ви бажаєте стати фахівцем цивільного захисту, необхідно вже зараз звертатись за допомогою та оформленням документів до 17 Державної пожежно–рятувальної частини У ДСНС України у Кіровоградській області по вул. Героїв Чорнобиля, 23 та за телефоном 2-06-85, 2-08-09, моб. 097-913-2144.

Наталія, с. Григорівка: - Олександре Володимировичу, незабаром новорічні свята, чи є поради стосовно дотримання громадянами правил пожежної безпеки?

– Звичайно, Новий рік та Різдво Христове – наші найулюбленіші свята, неодмінними атрибутами яких є гарний настрій, ялинка, феєрверки, дитячі ранки та вечірки з друзями. Однак, поряд із позитивними емоціями, при недотриманні елементарних вимог правил пожежної безпеки, лісові красуні можуть зіпсувати святковий настрій. Щоб наслідки від пожежі нікому не зіпсували свята, обов’язково необхідно дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки: ялинка має бути встановлена на стійкій основі; ілюмінація мусить бути виконана з дотриманням правил влаштування електроустановок; при виявленні будь-якої несправності в ілюмінації (нагрівання дротів, блимання лампочок, іскріння тощо) її слід терміново вимкнути; не прикрашайте ялинку ватою, папером, марлею та целулоїдними іграшками; необхідно використовувати тільки електричні гірлянди промислового виробництва; заборонено одягати дітей у костюми з вати, марлі, паперу та інших легкозаймистих матеріалів. Особливу небезпеку виникненню пожежі та травмуванню людей становить використання піротехнічних засобів. Тому звертаюсь із проханням не дозволяти дітям пустощів з піротехнічними виробами. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та псування новорічного настрою!

Богдан, м. Світловодськ: - Був свідком, коли влітку 2016 року горіла хата і приїхали два пожежних автомобіля. Перший почав подавати воду, а інший автомобіль поїхав заправлятися водою на гідрант. Рятувальники їздять без води на пожежу?

Для гасіння пожежі зазвичай використовують автоцистерни на базі ЗИЛ-130. Обсяг такої ємності становить 2350 літрів. Якщо на пожежі буде працювати хоча б один ствол, при цьому не найпотужніший, то вся вода з цистерни піде приблизно за 10 хвилин. Якщо ж стволів буде два або один потужний, то привезеної води вистачить взагалі на 5-6 хвилин гасіння пожежі. У пожежно-рятувальній частині в оперативному розрахунку знаходиться дві автоцистерни, щоб не спостерігалось перерв і затримок на пожежі, перша машина витрачає запас води на гасіння, а друга, нехай навіть і з повною цистерною, відразу ж стає на джерело для забезпечення безперебійної подачі. Після того, як витрачена вода з першої пожежної автоцистерни, робоча лінія приєднується до магістральної рукавної лінії, прокладеної від пожежного автомобіля, що встановлений на джерело протипожежного водопостачання. Адже від забезпечення безперервної подачі вогнегасних речовин залежить хід гасіння пожежі, а це в свою чергу і врятовані життя мешканців. Саме тому людям і здається, що машина приїхала без води і відразу ж поїхала на заправку.

Відповіді на запитання записала інспектор 17 ДПРЧ У ДСНС України у Кіровоградській області
лейтенант служби цивільного захисту Ю. Кузнєцова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top