Середа, 17 квітня 2024
Свято

264 роки виповнилося селу Іванівка Світловодського району Новина з фото

264 роки виповнилося селу Іванівка Світловодського району
Святкувала Іванівка День села 21 жовтня. Згадавши історію, присвятили урочистості сучасникам, які нині живуть і працюють на рідній землі.


Зі святом привітав односельців сільський голова Андрій Рубаненко і гості свята — перший заступник райдержадміністрації Сергій Орленко та голова районної ради Роман Домбровський, які побажали світлих днів славній Іванівці.

Ведучі нагадали присутнім, що цього року народний хор "Калина" і Віктор Жаленко, директор Іванівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (посмертно) занесені до Книги Пошани Світловодського району. Далі звучали привітання на адресу багатьох сільських жителів. Розпочали з вітання наймолодшого з них — Дмитра Липовецького. З повноліттям привітали Назара Мирончука, Олександра Мілака, Анастасію Білик, Бориса Сушка, Родіона Теріцу, Вікторію Кульбіцьку, Максима Соболя і Яну Лежненко.

18 жителів села захищали і захищають нашу Батьківщину, серед них 10 учасників антитерористичної операції. Повагою користуються серед односельчан і воїни-інтернаціоналісти. На знак поваги до загиблих односельчан та усіх, хто визволяв Україну у різні роки, оголосили хвилину мовчання, а учасник АТО Олег Скрипник від імені громади поклав квіти до братської могили воїнів-визволителів.

На жаль, цього року в Іванівці не гуляли весіль, та, сподіваємося, приклади 20-річного подружнього життя Миколи й Ірини Бердників, 25-річного Миколи і Вікторії Лежненків, 30-річного Василя й Ольги Татарових, 35-річного Володимира й Надії Красноштанів та Сергія й Ольги Стукалових, 40-річного Миколи і Зої Жайворонків, 45-річного Павла і Гафії Хижняків стануть для тих, хто ще вагається, беззаперечним доказом щасливого життя. Бо 51 рік в Іванівці живуть разом Іван і Раїса Мирні, 52 — Анатолій і Марія Грузини, 53 — Іван і Валентина Середи, 54 — Сергій і Олександра Михайліви, 55 — Микола й Ольга Сміяни, 61 — Олександр і Марина Лазоренки. Вітальні слова прозвучали зі сцени й на адресу найстарших жителів села: 94-й день народження відсвяткувала в Іванівці Катерина Турлюн, 93-й — Марія Кардон, 92 роки має Марія Падалиця, 90-річчя зустріла Любов Хавренко.

Дякували цього дня за щоденну працю механізаторам, водіям та усім працівникам сільського господарства, усім односельчанам, які сумлінно працюють на своїх робочих місцях, а також активним жителям села. Творчими подарунками стали виступи хору "Калина" (солісти Іван Середа і Тетяна Вакуленко) і аматорів сільського Будинку культури під керівництвом його директора Ольги Білик. А наприкінці заходу Андрій Рубаненко та голова ТОВ "Мас-Агро" Іван Середа пригостили усіх присутніх святковими короваями.

Частування продовжилося: Іванівські господині Ірина Білик та Орина Покотило приготували і представили "столи достатку" (на фото) з різноманітними стравами. Сільська рада традиційно пригощала кашею та юшкою з рибою з місцевого ставка, які приготували Тетяна Рубаненко і Ольга Стукалова. Олег Пащенко, керівник клубу "Срібна підкова", катав бажаючих на конику. Традиційно корисною була і безпрограшна лотерея для дорослих, для якої "Мас-Агро" надало четверо овець і баранів, двоє телят, четверо поросят та продукти і цукерки. Окремо організували лотерею і конкурси для дітей. Танцювали іванівці досхочу під живу музику, а о 20:00 усі разом дивилися у вечірнє небо, яке прикрасив салют.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top