П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко Влада

Юрій Сапянов та Анатолій Кучугурний – кожен про своє Новина з фото

Юрій Сапянов та Анатолій Кучугурний – кожен про своє
Та недовго "царював" пан Анатолій – фракція ВО "Свобода", представником якої є "стопо-травмований" Сапянов, здійняла бучу…
^ Реклама ^

Дехто вважав: щойно міський голова Валентин Козярчук припинить, немов бичок, з яким він себе зазвичай асоціює, ламати усіх без розбору – тутешні обранці обіймуться мов браття і почнуть стрімко змінювати життя у Світловодську на краще. Вони (обранці) навіть на сесії, на яких брався головувати Козярчук, дружно не приходили – щоб знав, як їх у корупції звинувачувати! І він (Козярчук) взяв і завіявся куди-подалі: спочатку – у відпустку (і обранці результативно в один день провели 39-у сесію), а потім, кажуть, - на лікарняний… І вже мало, хто сумнівався, що і 40-а, 19 вересня, сесія стане результативною. Та секретар міськради Юрій Сапянов зі своїм "спікерським" звітом взяв і все зіпсував. І головне, що ніхто його не просив звітувати. А він, мовляв, всі звітують, коли з них вимагають, я з власної волі хочу. І все тут!

… Та й заступив за сесійну трибуну на означеній сесії. А заступив, між іншим, з пошкодженою стопою – у переддень сесії гепнувся з драбини на Бульварному узвозі, допомагаючи ентузіастам облаштовувати спуск від фонтанів аж до моря. Та міськдепи майже усіх фракцій тутешньої міськради так несамовито почали "клювати" спікера, що він, поглянувши на годинника, заявив - у нього суд: з градоначальником він судиться перманентно, втім, як і перманентно градоначальник судиться зі спікером. Тому, пан Юрій оголосив перерву у засіданні на годину.

Та за годину він так не повернувся. Ні, не з суду, просто, ускладнення дала травмована стопа. І опинився спікер у лікарні. Натомість обранці, не погодившись бути сліпими кошенятами, вирішили продовжити сесію. Самі! Задля цього їм знадобився новий (нехай, тимчасовий) головуючий. На нього було обрано "партпенсіонера" Анатолія Кучугурного

Та недовго "царював" пан Анатолій – фракція ВО "Свобода", представником якої є "стопо-травмований" Сапянов, здійняла бучу (щоправда, без мордобою) і новий головуючий оголосив перерву у засіданні на термін невизначений.

"А я от думаю, чому це Анатолій Леонідович (Кучугурний, прим. авт.) настійливо рекомендує мені лікувати стопу. А воно, он що!.. Це, як свого часу товариш Сталін наполегливо і "турботливо" так радив товаришеві Фрунзе зробити операцію апендициту. Після якої товариша Фрунзе вивезли з операційної "вперед ногами". А якщо серйозно, то вважаю, депутати, перед тим, як всадовити на моє місце свого засланця, мали би уважно вивчити статтю 6 Регламенту Світловодської міської ради, а особливо, 46 статтю Закону України "Про місцеве самоврядування" - там чітко прописано, у яких випадках депутат може бути головуючим", – прокоментував нам телефоном Сапянов своє бачення сесійного перебігу за своєї відсутності.


… Жодних змов та заколотів, прокоментував у свою чергу "засланець" Кучугурний. Що ж до порушення сесією названих Сапяновим статей Закону і Регламенту, то, зазначив він, ніяких порушень не було. Бо ж обрання тимчасового головуючого є питанням процедурним, тобто, таким, яке вирішується звичайною більшістю: з 27-и чи 28-и присутніх, за головування Кучугурного проголосувало 17 міськдепів… Зі своєю пошкодженою стопою спікер ходив з днів п’ять. І якщо вона так його турбувала – він міг завчасно попередити. І з огляду на те, що Сапянов не може – з-за стопи, Козярчук – з-за відпустки головувати на сесії, вона (сесія) була би перенесена. До того ж, додає пан Анатолій, якимось дивним виглядає прагнення спікера (на це й натяку не було від обранців) звітувати про свою роботу у міськраді саме на цій сесії…

– Та при чому тут стопа? Пан Юрій на суд же поїхав. Його стопа вже потім "вилізла".


– От і мені дивно! Напередодні суду, голова профільної депутатської комісії, юрист міськвиконкому Ярослав Чаричанський передав заяву до суду про те, що судове засідання 19 вересня неможливе, бо на цей день заплановано проведення сесії. Тож і я, і більшість моїх колег переконані, що Юрій Олександрович під час свого звітування, коли, замість дифірамбів, стикнувся з критикою і незручними для себе запитаннями, "згадав", що йому треба до суду… А так, як у суді, отримавши заяву від пана Чаричанського, на пана Сапянова ніхто не чекав, він згадав про свою травмовану стопу. Та ви мені вже вибачте, але у порядку денному сесії була маса питань, пов’язаних із життєдіяльністю міста. І депутати, скориставшись своїм правом, вирішили її провести, обравши мене тимчасовим головуючим. На жаль, через деструктивну позицію "Свободи" та кількох інших депутатів, довелося зробити перерву на невизначений термін.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top