Неділя, 19 травня 2024

^ Реклама ^
Тетяна Дроздова Влада

Продовжуємо декомунізацію, затверджуємо мережу закладів освіти

Продовжуємо декомунізацію, затверджуємо мережу закладів освіти


Близько 40 питань порядку денного розглянули 11 вересня на засіданні виконавчого комітету Світловодської міської ради під головуванням Олени Балюк. Про найбільш резонансні з них – коротко.
^ Реклама ^

Антоніна Дика – заступник начальника фінансового управління винесла на погодження проект рішення міської ради "Про внесення змін до рішення сесії міської ради від 22 грудня 2016 року № 621 "Про міський бюджет на 2017 рік". Проект погодили, тепер слово за депутатськими комісіями, які вже почали свою роботу напередодні 40-її сесії, та за самою сесією.

Житловий відділ в особі начальника Наталії Скляр запропонував поставити на квартирний облік громадянина Г. Поставили, хоча в процесі короткого обговорення питання з’ясувалося, що на черзі перебувають 735 громадян, а квартир, які розподіляються, – 3 на рік. Якщо нічого не зміниться на краще, чоловік має шанс отримати житло через 245 років.

Надія Клокар, начальник управління культури та туризму винесла на розгляд виконкому проект рішення "Про проведення демонтажу літер декору у назві "Палац культури ім. В.І. Леніна" на головному фасаді Світловодського міського Палацу культури". Посилаючись на Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", вона запропонувала провести роботи з демонтажу літер у назві "Палац культури ім. В.І. Леніна", а саме: зняття ліпного декору напису "В.І. Леніна". На ці цілі попросила виділити 10924 грн з міського бюджету. Рішення прийнято.

Начальник управління освіти Геннадій Френкель виніс 4 проекти рішень на розгляд місцевого уряду. З усіх питань прийнято рішення. За рахунок кошторисних призначень управління освіти члени виконкому вирішили у відповідності до Постанови Кабміну виділити стипендію у 2 тис. грн на місяць Надії Осадчій – переможниці Всеукраїнської шкільної олімпіади з української мови й літератури, всього 8 тис. грн до кінця року.

Далі затвердили мережу навчальних закладів міста на 2017/2018 навчальний рік. Наведемо кілька цифр. У 9 денних загальноосвітніх школах буде 176 класів на 4183 учні, в тому числі: 6 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів (№1,2,5,8,9,10), в них 107 класів на 2504 учні; у спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов – 19 класів на 470 учні; у навчально-виховному комплексі "Гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4" – 22 класи на 541 учня; у спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 7 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного профілю – 28 класів на 668 учнів. Затверджено також функціонування 11 профільних класів при ЗШ №№ 1,2,5,8,10, НВК № 4, СЗШ №№ 3.7 та роботу наукового товариства. Враховуючи висновки обласної психолого-медико-педагогічної консультації, з метою створення умов для навчання дітей з особливими потребами, затверджено 18 класів з інклюзивною формою навчання по загальноосвітнім школам № 1 (1 клас), № 2 (2 класи), № 5 (4 класи), № 7 ( 4 класи), № 8 (3 класи), № 10 (3 класи), НВК № 4 (1 клас); індивідуальне навчання для 17 дітей з фізичними та психічними вадами в загальноосвітніх школах №№ 1,5,8,10, навчально-виховному комплексі "Гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4", спеціалізованих загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №№ 3, 7. Затверджено загальноосвітню вечірню школу ІІ-ІІІ ступенів, у ній 3 класи та 2 групи на 80 учнів. При денних загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів затверджено 17 груп продовженого дня на 510 учнів. У мережі освіти затверджено також 15 дошкільних навчальних закладів, в них 99 груп для 1908 дітей та 3 позашкільні заклади, в тому числі: Центр дитячої та юнацької творчості – 22 гуртка, 58 груп (1123 дитини); Станцію юних натуралістів – 10 гуртків, 28 груп (486 дітей); Центр військово-патріотичного виховання – 11 гуртків, 12 груп (221 дитина).

Окремим рішенням затвердили також чисельність дітей дошкільного віку від 0 до 6 років станом на серпень 2017 року: всього дошкільнят у Світловодську 2915, у тому числі віком до 2-х років – 681, від 2-х до 3-х років – 503, від 3-х до 5 років – 1096, від 5 до 6 років – 635.

Насамкінець Геннадій Френкель поросив виконком розглянути питання про додаткові ставки медсестер у кожній школі, яке не "проходило" кілька разів на попередніх засіданнях. Друга медсестра у школі раніше працювала за рахунок Центру первинної медико-санітарної допомоги, тепер у Центра немає змоги фінансувати ці посади, тож довелося збільшити штат управління освіти. Рішення прийнято.

Щодо неприйнятих питань порядку денного, які мають суспільний інтерес. Тарифи на вивіз сміття знову не затверджено.
Дозвіл Світловодській ЦРЛ на продовження терміну оренди частини приміщень поліклініки та гаражів по вулиці Павлова, 16 з юрособою КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Світловодськ" не дали. І як не переконувала членів виконкому Ірина Козак про те, що рішення треба приймати, бо термін оренди сплив, орендодавець (ЦРЛ) не попередив орендаря (Центр) про зміни договірних умов за 3 місяці, тож треба продовжувати договір оренди на той же термін (3 роки), на тих же умовах, бо закон стоїть на боці орендаря, - голосів для прийняття позитивного рішення не вистачило.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top