П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко Влада

Сорокова сесія Світловодської міської ради підтвердила – криза міської влади поглиблюється

Проведення сорокової позачергової сесії міськради ані анонсувалося (принаймні, для громадськості), ані диво-устаткування для прямої трансляції не виставлялося, ані спікера Сапянова не було (у відпустці)
^ Реклама ^

Таким чином, головував лиш міський голова Валентин Козярчук. Але головувати, власне, не було над ким – зареєструвались лишень 11 обранців. В очікуванні кворуму, трішки посиділи-погомоніли. Та й розійшлися.

Прокоментувати ситуацію з позачерговою сесією, яка не відбулася 10 серпня, ми попросили виконкомівського юриста, а також міськдепа лояльної до мера фракції "УкрОП" Ярослава Чаричанського

Проведення чергової сесії, згідно Регламенту, у серпні не було заплановано. Інша річ – сесії позачергові, які можуть проводитись ледь не спонтанно, повідомив пан Ярослав. А так, як липнева, 39-а, сесія, попри кількаденні потуги, так і не відбулася і градоначальник оголосив її закритою, він (градоначальник), задля вирішення вкрай важливих для міста бюджетних і земельних питань, задля (таки) їхнього вирішення, зробив спробу провести сесію позачергову. Адже, за словами міськдепа-юриста, не уточнені бюджетні питання можуть дуже негативно позначитися на зарплатах тутешніх бюджників. А земельні питання… Згідно законодавства, їхній розгляд має бути проведений з прийняттям рішення у місячний термін. У протилежному випадку, їх виконання можна виконувати "за замовчуванням", тобто, громадянин, не дочекавшись рішення сесії, може своє земельне питання реалізовувати і без рішення міськради. А може й до суду з позовом на бездіяльність міськради звернутися з усіма підставами виграти.

А от Леонід Пащенко, до якого ми звернулися опісля Чаричанського задля так званого паритету думок, має іншу думку щодо непроведення позачергової, яку, він думає, поділяє більшість його колег. Ба, більше – напередодні 40 сесії він від своєї фракції ("Самопоміч") звернувся до міського голови з заявою стосовно неправильності її проведення. Але, сказав пан Леонід, голова проігнорував ту заяву і навіть її не зачитав одинадцятьом міськдепам, які прийшли на сесію. Тож, які аргументи навели "самопомічнянці" у заяві?

За словами Пащенка, згідно п. 4, ст. 9 Регламенту Світловодської міської ради, цитуємо:

"Закриття сесії оголошується головуючим на пленарному засіданні після розгляду всіх питань порядку денного"

А на тій 39-й взагалі порядок денний навіть не було затверджено. Бо, нагадаємо, спочатку 19 міськдепів, які на 38-й сесії проголосували за скорочення посади заступника міського голови з гуманітарних питань, зажадали вибачення Козярчука перед ними за те, що він звинуватив їх у прямому ефірі ТРК "Веселка" у тому, що за таке голосування вони отримали по 500 доларів, або ж писати заяву до поліції про міськдепівську корупцію. Голова ані вибачався, ані заяви не писав. І тоді обранці перестали ходити на цю сесію, продовження якої, через брак кворуму, переносилось з дня на день протягом тижня. Аж поки Козярчук не оголосив її закритою… Таким чином, на переконання "Самопомочі", проведення 40-ї позачергової сесії з питаннями порядку денного сесії 39-ї не відповідає вимогам чинного законодавства. А це ризикує призвести (у разі проведення 40-ї) до оскаржень її рішень.

Тож дана фракція у своїй заяві пропонувала Козярчуку скасувати своє розпорядження від 8 серпня про скликання 40-ї позачергової 10 серпня. І замість неї видати нове розпорядження – про продовження 39-ї. Хоча й гарантій того, що вона таки відбудеться – жодних. Адже ж градоначальник і не вибачається, і заяви до поліції не пише.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top