П’ятниця, 19 квітня 2024
Віталій Асауленко Влада

Этот Николай Иваныч, этот нехороший человек, мне на ногу… лифт опустил вместе с мусорным ведром Новина з фото

Этот Николай Иваныч, этот нехороший человек, мне на ногу… лифт опустил вместе с мусорным ведром
Світловодський міськвиконком налічує 16 членів. А це означає, що його кворум (можливість проведення) складається із 9 членів. Тобто, коли збирається оцей критичний мінімум, щоби рішення було прийнято, потрібна одностайна підтримка. Якщо лиш один голос "проти" або "утримався" — рішення не приймається. Саме так сталося 7 серпня.


Серед питань порядку денного цього засідання найбільш резонансними виявились три питання — по "білому дому", по ліфтах і по сміттю…

Стосовно "білого дому", перший заступник міського голови Олена Балюк запропонувала урядникам підтримати зміни до рішення своїх попередників від 16 грудня 2004 року… Річ у тім, що, як відомо, адмінбудівлю на Героїв України,14 (а тоді на Леніна), рішенням листопадової, 2006 року, сесії міськради було закладено під гарантію повернення двох мільйонів гривень банкові "Східно-Європейський", який на цю суму відкрив кредитну лінію аби врятувати міськводоканал від остаточного розвалу. За цей час врятований водоканал змінив підпорядкування, названий банк збанкрутів. А от борги, разом із 18,5% річних, ані тодішня влада міста, ані наступники повертати аж ніяк не квапились. Чим не оминув скористатися київський арбітражний керуючий — такий собі Шевченко, який займався впорядкуванням цінних паперів збанкрутілого банку. А тут, ба — на "білий дім" наш у заставі у цих паперах надибав. І як у одесита Михайла Жванецького: хто що охороняє — то те й має, у вересні 2015 року у Сумах було проведено аукціон, на якому одним із лотів став наш "білий дім", який і виграла (чомусь не дивно) така собі громадянка Шевченко, а за "сумісництвом" дружина арбітражника Шевченка. Ну, нинішня влада на чолі з міським головою Валентином Козярчуком вирішила дати гідну відсіч намірам цих Шевченків привласнити головну світловодську споруду — суди там всякі, звернення, заперечення тощо. А віднедавна у наших з’явився переконливий аргумент — їм вдалося відшукати у темних "білодомівських" підвалах таємну кімнату, головним призначенням якої стати під час якогось руйнівного стихійного лиха, війни абощо командним пунктом, звідки, у випадках названих форс-мажорів, здійснювалося б керування містом. А це означає, що, згідно законодавства, приватизація об’єктів з такими секретними кімнатами суворо забороняється. От урядники і підтримали зміну до того виконкомівського рішення — стосовно отієї кімнати. А це, за словами градоначальника, збільшує шанси світловодців на відстоювання свого рідного "білого дому".

Зате далі все пішло навкоси. Перше — тарифи на обслуговування ліфтів, які у тутешніх багатоповерхівках здійснює КП "Олександрія-ліфт". Річ у тім, що коли у грудні минулого року затверджували побудинкову квартплату, плату за ліфти, з якось дива, у підпорядкованих Микиті Письменному будинках, не включили до квартплати. Олександрійці ж увесь цей час, у сподіванні на те, що світловодці таки одумаються, ліфти обслуговували у борг. А світловодці так і не одумалися. І тоді олександрійці світловодські ліфти й по відключали, потім, правда, знову включили у відповідь на прохання Олени Балюк та Дмитра Дмитришина, які з цією метою відвідали Олександрію.

Тож, на цьому виконкомі начальник управління економіки Марія Дмитренко зачитувала перелік багатоповерхівок з ліфтами, а виконкомівці голосували. Таким чином, сім з них були "за". "За" була й урядниця від ВО "Свобода" Ірина Козак, але за умови проведення найближчим часом відповідного аудиту. А от висуванець до виконкомівського членства від ВО "Батьківщина" Микола Сопільняк по всіх позиціях "утримався", що означає (див. на початку) неприйняття рішення.

Этот Николай Иваныч, этот нехороший человек, мне на ногу… лифт опустил вместе с мусорным ведром
Марія Дмитренко


Ще більше неприхильників виявило голосування по коригуванню тарифів на вивезення твердих побутових відходів, яке на теренах міста здійснює КП "Комбінат комунальних послуг"… Згідно всіляких підрахунків — зростання мінімальної зарплати, вартості пального, енергоносіїв, плати павлівцям за оренду у них ділянки під сміттєзвалище тощо — для більш-менш належного функціонування КП ККП, кожному громадянинові за вивезення сміття необхідно платити по 9,7 гривень на місяць, бюджетній сфері — по 99,9 грн./куб, іншим організаціям — по 123,9 грн./куб. Але тут почалося…

І монотонна емоційно незабарвлена Козак, і емоційно забарвлений Сопільняк, і небайдужа громадськість в особі міськдепа Андрія Маліцького і простого громадянина Сергія Шемеля грудьми повставали проти "бєспрєдєла" комунальників…

Этот Николай Иваныч, этот нехороший человек, мне на ногу… лифт опустил вместе с мусорным ведром
Сергій Шемель


І директор КП ККП Олександр Плахотній, приречено залишаючи мерський кабінет — нові тарифи на сміття підтримано не було — попередив: тепер не дивуйтеся переповненим смердючим сміттям сміттєвим контейнерам у своїх дворах, бо ресурси утилізації цього сміття при теперішніх тарифах вже вичерпано.

Этот Николай Иваныч, этот нехороший человек, мне на ногу… лифт опустил вместе с мусорным ведром
Олександр Плахотній


Натомість Козярчук, звернувшись до світловодців в телекамеру повідомив, кому вони мають "дякувати" за те, що пішки (з клунками, колясками, дітьми тощо) мають діставатися на верхні поверхи багатоповерхівок (а заодно — і за переповнені сміттєві контейнери). Звісна річ — "дякувати" Сопільняку.

Этот Николай Иваныч, этот нехороший человек, мне на ногу… лифт опустил вместе с мусорным ведром
Валентин Козярчук


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top