П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Кримінал

Дев’ять умисних вбивств скоєно у першому півріччі на території, що знаходиться під юрисдикцією Знам’янської прокуратури Новина з фото

Дев’ять умисних вбивств скоєно у першому півріччі на території, що знаходиться під юрисдикцією Знам’янської прокуратури
21 липня Станіслав Когатько – керівник Знам’янської місцевої прокуратури – провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів. На зібранні говорили про стан протидії злочинності, корупції, профілактики правопорушень на території, що знаходиться під юрисдикцією Знам’янської прокуратури, у І півріччі 2017 року. Крім того визначили низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю на наступне півріччя.
^ Реклама ^

У нараді взяли участь: Василь Владов – начальник відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при проведенні оперативно-розшукової діяльності прокуратури Кіровоградської області, Володимир Рубан – перший заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури, інші заступники, начальники відділів місцевої прокуратури, начальники територіальних підрозділів поліції ГУНП в області, начальники слідчих відділів, керівники органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Виступаючи перед присутніми, Станіслав Когатько зазначив, що у поточному році органами прокуратури у взаємодії з правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування проведено певну роботу щодо боротьби зі злочинністю, розкриття та розслідування злочинів, виявлення та усунення причин, що їх породжують.

На території юрисдикції Знам’янської місцевої прокуратури, як і по області в цілому, спостерігалась тенденція до зменшення рівня злочинності (-1,5%). Зокрема у Світловодську – (-3%), а от у Світловодському районі рівень злочинності збільшився на 17,1%.

У порівнянні з І півріччям 2016 року по Світловодському ВП спостерігається ріст особливо тяжких злочинів (+39%), тяжких злочинів (+21,5%), злочинів середньої тяжкості (+15,2%), зменшилася кількість злочинів невеликої тяжкості (-127,4 %).
У трьох районах відбулося зниження кількості злочинів проти життя та здоров’я (по Світловодському ВП (-69,1 %).
На піднаглядній території скоєно 9 умисних вбивств проти 4 за аналогічний період минулого року. Зростання умисних вбивств відбулося по Світловодському ВП – (6 проти 2) та по Знам’янському ВП – 3. (Минулого року злочини цієї категорії не реєструвалися).

По Світловодському ВП на 5,5% збільшилася кількість злочинів проти власності. У порівнянні з минулим роком зменшилася кількість крадіжок (на 40%). В усіх районах поширилися випадки шахрайств при здійсненні операцій з банківськими картками, купівлі товарів через мережу Інтернет. За їх рахунок і залишається сталою тенденція до зростання кількості злочинів проти власності.

Вищою ніж по області є питома вага злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

При цьому кількість викритих правопорушень щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів збільшилася і становить 10 (Знам’янський ВП – 6, Світловодський ВП – 3, Маловисківський ВП –1).

Зменшилася кількість порушень правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, порушень, що спричинили смерть потерпілого, незаконних заволодінь транспортними засобами (за виключенням Олександрівського ВП).

Стосовно кримінальних правопорушень, вчинених окремими категоріями осіб, спостерігається зниження підліткової злочинності з 56 злочинів, вчинених у І півріччі 2016 року, до 24 – упродовж звітного періоду поточного року: м. Світловодськ – 7 проти 21 (-66,6 %).

Знизилася кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння в усіх районах, крім Олександрівського. Відбулося зниження кількості злочинів, вчинених групою осіб, за винятком Світловодського району (з 1 до 7, тобто більше на 600 %) та Олександрівського (з 3 до 15 або на 400 %).

Протягом 6 місяців у провадженні слідчих відділів територіальних органів поліції, піднаглядних Знам’янській місцевій прокуратурі перебувало, 10039 кримінальних проваджень.

За результатами досудового розслідування до суду з обвинувальними актами направлено 380 кримінальних проваджень, клопотань про застосування примусових заходів медичного характеру – 2, клопотань про звільнення підозрюваних від кримінальної відповідальності – 32.

Прокурорами Знам’янської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судами першої інстанції у 534 кримінальних провадженнях, у тому числі щодо 24 неповнолітніх. За наслідками їх розгляду постановлено 163 обвинувальних вироки, у тому числі щодо 22 неповнолітніх, з них у 50 – з ухваленням вироку на підставі угод, у тому числі у 23 про визнання винуватості, у 27 – про примирення, у 1 – про застосування примусових заходів виховного характеру, у 1 провадженні у формі приватного обвинувачення.

10 матеріалів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, направлено до управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України для вжиття відповідних заходів реагування, за яким складено адміністративні протоколи, 7 з яких розглянуто судом, до відповідальності притягнуто 4 осіб.
У 2017 році Знам’янською місцевою прокуратурою внесено у порядку ч. 3 ст. 65 Закону України "Про запобігання корупції" 14 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 особи, вжито заходів до усунення порушень, вказаних в актах реагування.

Знам’янською місцевою прокуратурою вживалися заходи представницького характеру з метою визнання протиправними та скасування рішень, прийнятих в умовах реального конфлікту інтересів, заявлено 3 позови, які судом задоволені.

З метою посилення боротьби зі злочинністю та її профілактики, захисту прав громадян та держави від злочинних посягань, удосконалення взаємодії правоохоронних органів на пріоритетних напрямах під час наради керівниками правоохоронних органів узгоджено відповідні заходи на ІІ півріччя 2017 року.

Дев’ять умисних вбивств скоєно у першому півріччі на території, що знаходиться під юрисдикцією Знам’янської прокуратури

Дев’ять умисних вбивств скоєно у першому півріччі на території, що знаходиться під юрисдикцією Знам’янської прокуратури

Дев’ять умисних вбивств скоєно у першому півріччі на території, що знаходиться під юрисдикцією Знам’янської прокуратури

За інформацією
Знам'янської місцевої прокуратури


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top