Неділя, 19 травня 2024

^ Реклама ^
Блоги Віталій Асауленко

Як розірвати порочний «кругообіг» – гривня-рубль-куля-смерть?

Як розірвати порочний «кругообіг» – гривня-рубль-куля-смерть?

Кожна гривня, перетікаючи в російський банк, перетворюється на рубль, а рубль – на боєприпаси, поцілені не у кого іншого – у наших вояків, які боронять рідну землю на сході від загарбників.
^ Реклама ^

Коли на початку 90-х розпався балканський "СССР", балканські "московіти" серби зробили спробу не випустити зі свого "бараку" балканських "українців" хорватів, застосувавши дуже схожий сценарій, який застосовують сьогодні справжні московіти у Донбасі (у хорватів теж був свій "Донбас" – Сербска крайна)…

Так от, під час цього протистояння на Балканах взаємини між Сербією й Хорватію були зведені до мінімуму. І фінансові – у тому числі: сербські банки не функціонували на території Хорватії, рівно як хорватські у Сербії…
А от в Україні такий неприродний нонсенс, виявляється, можливий. І лиш нещодавно, на третій рік російсько-українського протистояння, недарма прозваного гібридною війною, наші політики та відповідні спецслужби, нарешті, звернули на се увагу. Нарешті, їм дійшло: кожна гривня, перетікаючи в російський банк, перетворюється на рубль, рубль – на боєприпаси, поцілені не у кого іншого – у наших вояків, які боронять рідну землю на сході від загарбників.

Нарешті вони (наші політики та відповідні спецслужби) помітили, що в Україні функціонують аж шість банків з російським капіталом. За наявними даними, обіг коштів по розрахункових рахунках цих банків у 2016 році склав близько 500 мільярдів гривень.

А що було зроблено з боку України аби припинити це смертельно-небезпечне неподобство? За великим рахунком – нічогісінько. Ну, хіба що, у великих містах хлопці, які пройшли горнило тої гібридної війни чи родичі та близькі хлопців, які нині проходять горнило той гібридної війни (деякі з них, між іншим, гинуть), били шибки у філіях тих банків та перекривали бетонними брилами входи до них. Але ж то не держава діяла! Тобто, пара-трійка розбитих вітрин та брили на вході – комариний укус для згаданих фінустанов, які продовжують функціонувати в Україні і у поточному році.

Світловодськ – не виняток… Як нам вдалося розвідати у поінформованих джерел, на наших теренах 17 суб’єктів господарської діяльності (СГД) мають свої розрахункові рахунки в отих саме банках з російським капіталом. А на тих рахунках обертається близько 5 (п’яти!) мільярдів гривень… Що означають ці гроші (у тому числі) у цих банках, можна бачити по тому, що коїться у Донбасі. І у нас, також, можна вряди-годи бачити – на скорботних церемоніях поховань наших земляків, що загинули у Донбасі.
… Як розірвати цей порочний "кругообіг" – гривня-рубль-куля-смерть? Ці ж поінформовані джерела зазначають, що тут потрібна політична воля вищих щаблів державної влади в України. Тобто – відповідні зміни на законодавчому рівні. А поки їм (поінформованим джерелам) єдине, що залишається – попереджати тутешніх суб’єктів господарської діяльності, які тримають гроші у банках з кінцевими бенефіціарами у Росії (у цих СГД, виходить, відсутня патріотична клепка у голові) про реальні ризики для їхніх розрахункових рахунків у банках країни-агресора: російські контрагенти і українське законодавство ігнорують, і валютні кошти не вчасно повертають цим СГД. А захочуть – і взагалі, не повернуть з причини ігнорування цими самими контрагентами цього самого українського законодавства…

Ну, якось так.




Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top