Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Віталій Федорус – про вагомі досягнення, Саакашвілі, медамбулаторію та школу Новина з фото

Віталій Федорус – про вагомі досягнення, Саакашвілі, медамбулаторію та школу
Світловодщина – прекрасний край із характерними лише для неї краєвидами. Світловодський район – це десять сільських рад і одна об’єднана територіальна громада. Кожна із територій унікальна, кожна громада спільно зі своїми сільським головою та депутатським корпусом – це господарі цих територій. На гармонійний розвиток та розбудову інфраструктури кожного села працює і районна державна адміністрація та районна рада у тісній співпраці із обласною владою та депутатом Верховної ради від нашого виборчого округу Олесем Довгим. Про це ми говоримо із Озерським сільським головою Віталієм Федорусом.
^ Реклама ^

– Віталію Олексійовичу, зазвичай до будь-яких знакових подій ми намагаємося підійти із позитивними результатами. Про які досягнення на своїй території сьогодні може говорити Озерський сільський голова?

– Я втретє обираний на посаду сільського голови, тобто, працюю із 2006 року. За цей час мені, разом із депутатським корпусом, активними членами громади вдалося зробити чимало, та найбільш вагомими досягненнями у нас відзначаються останні два роки. Я справді пишаюся тим, що вдалося вирішити проблему, яка існувала у с. Озера не один десяток років – забезпечення території якісною питною водою. Справа зрушилася з місця з обранням депутатом Верховної Ради Олеся Станіславовича Довгого. Лише у минулому році перед нами гостро постало питання, де людям брати питну воду. За сприяння Олеся Довгого, із державного бюд¬жету були виділені кошти, а це більше 2 млн. грн., на будівництво водогону та приєднання його до водогону "Дніпро-Кіровоград". Громада Озер, я особисто, хочу за це подякувати і нашому депутату, і керівництву району та області, зокрема, голові районної державної адміністрації Сергію Твердовському, голові обласної державної адміністрації Сергію Кузьменку за підтримку та допомогу у вирішенні усіх нагальних питань, які треба виникали тут, на місці. Особисто я вдячний також сільському депутатському корпусу, всій громаді за розуміння і підтримку.

На цьому робота не закінчилася. За підтримки і допомоги керівництва району, депутатського корпусу, наразі ми плануємо провести в Озерах першу чергу реконструкції водопровідної мережі. За підтримки голови райдержадміністрації Сергія Твердовського ми виготовили проектно-кошторисну документацію, зробили експертний висновок і нині у нас працює бригада будівельників, які і виконують вказані роботи.

– Озерська сільська рада відома не лише за межами району, а й за межами області тим, що тут відновлюється історико-культурна пам’ятка – Таловобалківська церква, тут працює приватний зоопарк, а нещодавно до Озер ще й приїздив екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі. Які враження у Вас залишилися від спілкування з політиком?

– Спілкування не було (посміхається). Пан Саакашвілі прибув до Озер каретою швидкої допомоги, яка виїздила на виклик до хворого. Побачити Михайла Саакашвілі та сфотографуватися з ним прийшло кілька жителів Озер. Я зустрів політика як сільський голова території, куди він приїхав. Тому і вражень особливих від спілкування немає, бо ж не було самого спілкування.

– На території Озер працює медамбулаторія. Вона надає жителям села медичну допомогу у повному обсязі, чи є якість проблеми?

– Наша медамбулаторія обслуговує жителів не лише Озерської сільської ради, а й сусідні – Миронівської та Великоскельовської. В цьому медичному закладі працюють прекрасні люди – і лікарі, і середній та молодший медичний персонал. За те, що тут сформувався колектив справжніх фахівців, заслуга колишнього головного лікаря Івана Малика та нинішнього – Тетяни Малик. Працівники медамдулаторії першими приходять на допомогу хворим. Для цього є все необхідне. Завдячуючи голові районної державної адміністрації, у медамбулаторії з’явився гараж для автомобіля. КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги" під керівництвом Світлани Березюк вибудовує свою роботу із первинною ланкою медицини так, що сільські медзаклади мають все необхідне обладнання, а також лікарські засоби, аби надати людині першу медичну допомогу і доправити її, за потреби, до Світловодської ЦРЛ.

– Що плануєте робити у перспективі, адже ми знаємо: все починається з планування?

– Перш за все, закінчити реконструкцію сільського водогону. Також нині у нас виникла проблема, яку слід вирішувати щонайшвидше – в Озерському НВК обвалився дах над спортивною залою. Нині приміщення нашого навчально-виховного закладу визнано аварійним, та хочу всіх заспокоїти – школу ніхто не закриватиме. До вирішення цієї проблеми долучилася районна державна адміністрація, при потребі, будемо звертатися до обласної державної адміністрації, і, я впевнений, спільними зусиллями ми знайдемо кошти і на виготовлення проектно-кошторисної документації, і на ремонт даху – 1 вересня озерські школярі сядуть за шкільні парти у своїй рідній школі.

– Щиро бажаю вам у всіх починаннях мати підтримку і від своїх односельців, і від керівників органів влади вищих рівнів та впевнено рухатися вперед.

– Вважаю, основою вдалої роботи є співпраця між громадою, самоврядних органів та органів державної влади. Разом ми, дійсно, сила, яка може здолати будь-які труднощі.

Розмову записала Світлана Калугіна

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top