П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Блоги Віталій Асауленко

«Яворина» — з Україною у серці Новина з фото

«Яворина» — з Україною у серці
Взагалі-то, громадська організація з назвою "Яворина" є всеукраїнським об’єднанням. Та, від 18 червня її відділення з’явилося і у Світловодську…
^ Реклама ^

І з’явилось з установчих зборів, які відбулися у мальовничому зеленому куточку набережної міста… З десяток жінок різного віку, зібравшись, і провели ці збори. Симптоматично, що, окрім жительок міста, "яворинами" стали жінки-переселенки з тимчасово окупованих теренів Донбасу – з так званого ОРДЛО (окуповані райони Донецької і Луганської областей), а ще жінки, чиї чоловіки зі зброєю у руках звужують межі цього ОРДЛО, а ще Світлана Рощіна – мати Артема Рощіна, українського воїна, який, ні не загинув у тій борні на сході – помер вже тут внаслідок тяжкої хвороби.

Окреслюючи мету та цілі новопосталої "Яворини", одна із ініціаторок її появи у Світловодську, депутат-"свободівка" Тетяна Веремієнко, яку й обрали головою цієї ГО, зокрема, сказала:

"Наша мета – це сильна держава на засадах соціальної та національної справедливості, яка посяде гідне місце серед провідних країн світу і забезпечить безупинний розвиток української нації. І працюючи заради цієї мети, ми беремо на себе ту частину роботи, яка найбільше притаманна жінкам. Це – допомога війську, турбота про дітей, стареньких, хворих, інвалідів, турбота про здоров'я нації".


Натомість такі "яворини", як Тетяна Аліференко та Ірина Стрижак, доповнили своїми виступами, що, окрім перелічених головою основних засад діяльності цієї жіночої спільноти, пріоритетними будуть і культурологічні питання: пані Тетяна читала поетичні рядки, а пані Ірина заспівала під гітару.

«Яворина» — з Україною у серці

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top