Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Корисна інформація

Літо у розпалі — а чи готові наші пляжі?

Літо у розпалі — а чи готові наші пляжі?
Погода все ж вирішила потішити нас жаркими літніми днями. То ж не дивно, що відпочинок на воді стає все більш актуальним. До того ж розташування нашого міста сприяє цьому — є і вода, і пісок, і затишні галявини. Але чи готові наші місця для купання забезпечити якісний та безпечний відпочинок у цьому році?


З двох функціонуючих на сьогодні пляжів міста лише міський пляж на о.Довгому є офіційним. Пляж в районі Андрушчиного яру має "статус" несанкціонованого місця для купання. В цю ж категорію потрапляє і пляж на території смт.Власівка, який також доволі активно використовується для відпочинку. Це і обумовлює їх стан. Так, в зазначених несанкціонованих місцях купання відсутнє необхідне обладнання (туалети, перевдягальні, тіньові навіси, питний фонтанчик), не організовано прибирання, збір та вивіз сміття, заміна піску, чистка та водолазне обстеження дна. Що аж ніяк не робить їх безпечними для купання.

Незважаючи на те, що роботи по підготовці міського пляжу до сезону 2017 проводяться, він все ще не готовий до повноцінного прийому відпочиваючих — залишаються не вирішеними питання медичного обслуговування та рятувальної станції, облаштування питного фонтанчику та підсипки чистого піску.

У відношенні якості води з пляжів: відповідно до інформації Світловодського районного лабораторного відділення відокремленого підрозділу "Олександрійський міжрайонний відділ лабораторних досліджень" Державної установи "Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України", у відібраних протягом травня поточного року пробах води з пляжів невідповідності за мікробіологічними показниками було виявлено в районі смт. Власівка. У червні відхилення виявлено в пробі води з пляжу в районі Андрушчиного Яру. Проби води з інших пляжів, а також проби піску відповідали вимогам нормативних документів.

Враховуючи стан підготовки пляжів міста та смт.Власівка, а також результати лабораторних досліджень, Держпродспоживслужба рекомендує взяти дану інформацію до уваги та при відвідуванні місць масового відпочинку на воді не нехтувати заходами профілактики інфекційних захворювань, в тому числі — правилами особистої гігієни.

Тетяна Кривошея,
в.о.начальника управління Держпродспоживслужби у м.Світловодську

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top