П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Центр лазерної хірургії: унікальні методики лазерного лікування вже у Світловодську! Новина з фото Рекламний матеріал

Центр лазерної хірургії: унікальні методики лазерного лікування вже у Світловодську!
Шукаєте ефективний та надійний спосіб лікування за допомогою лазеру та вже навіть замислювалися над тим, аби їхати до обласних центрів чи столиці? Відтепер це не проблема, адже у Світловодському медично-діагностичному центрі "Ай Ер Ес" (вул.Героїв України, 108б) щосуботи проводитимуть прийом хірурги центру лазерного лікування клініки пластичної хірургії "Дмитрий-Мед" (м.Кременчук) Володимир Петченко та Дмитро Парахневич, чиї унікальні методики та досвід вже допомогли безлічі пацієнтів із різними станами та хворобами.
^ Реклама ^

Отже, кожної суботи у "Ай Ер Ес":
  • консультація хірурга;
  • консультація судинного хірурга;
  • консультація проктолога;
  • консультація пластичного хірурга;
  • допплерографія вен н/к;
  • допплерографія артерій н/к;
  • видалення доброякісних утворень (атерома, ліпома, кондиломи і т.д.);
  • склеротерапия;
  • операція при врослому нігті з пластикою нігтьового ложа;
  • висічення рубців з накладенням атравматичної шва;

Увага! Прийом проводиться виключно за попереднім записом по телефонам:
067 520 20 81, 2 96 36.


"Дмитрий-Мед" — власний центр лазерного лікування клініки пластичної хірургії, аналогів якому немає не лише у Кременчуці, — у всій області.

Сьогодні в гостях у "Это здорово!" — два хірурги центру: Володимир Петченко та Дмитро Парахневич.

—Доброго дня, Володимире та Дмитре! Розкажіть про себе: чому ви обрали таку рідкісну та серйозну професію?

Володимир: Можна сказати, що я не обирав, а життя саме зробило цей вибір. Вже у 9-му класі я зрозумів, що хочу бути хірургом. Батьки спочатку не сприйняли це моє рішення, проте моя завзятість та цілеспрямованість врешті-решт переконала їх, та я поїхав навчатися до Вінниці. Я пропрацював у державній системі охорони здоров’я понад 15 років.

Дмитро: Насправді я обирав поміж трьох спеціальностей: стати лікарем, космонавтом або поліцейським :) Я обрав хірургію — і ні хвилини про це не шкодую. Працюю за спеціальністю вже понад сім років. За цей час ми з моїм колегою Володимиром здобули багато різних спеціалізацій хірургічного профілю, зокрема: судинна хірургія, проктологія, загальна хірургія, лазерна та ендоваскулярна хірургія тощо.

— Ваша професія охоплює безліч різних напрямів. Як виникла ідея про центр лазерної хірургії?

Дмитро: Останні сім років ми єдині в Полтавській області, хто застосовував лазерні операції при варикозній хворобі нижніх кінцівок та отримав результати, які можна порівняти з результатами західних колег. Порівняно із звичайними операціями, наші пацієнти мали незрівнянні косметичні результати, досить короткий період реабілітації та перебували у стаціонарі не більше доби, деякі навіть на третю добу виходили на роботу. Це і наштовхнуло нас на думку, що майбутнє за естетичною та малоінвазивною хірургією.

— Ваш центр немає аналогів в області. Що такого унікального є у Вашому закладі?

Володимир: Ми займаємося не лише косметичними процедурами, а безпосередньо лазерним лікуванням і робимо це на найсучасніших приладах, які добре зарекомендували себе за кордоном. У нас багато відповідного обладнання, призначеного для лікування різних хвороб. Цього обладнання немає в інших обласних клініках такого профілю.

— І скільки пацієнтів за цей час Ви прооперували?

Володимир: Пацієнтів, прооперованих за допомогою лазерних технологій, було близько 130 на рік. Але часу для розвитку цієї галузі хірургії катастрофічно бракувало, тому що було безліч хворих з ургентною (терміновою) патологією: венозні та артеріальні тромбози, важкі хворі з атеросклерозом судин та його ускладненнями.

— Тобто у вас досить великий досвід у лікуванні варикозу за допомогою лазерних технологій. А чим, окрім цієї патології, займається ваш центр?

Дмитро: Як ми вже казали, у нас є унікальне лазерне медичне обладнання, яке дозволяє з успіхом лікувати більшість хвороб не лише хірургічного профілю, а й хронічні терапевтичні захворювання.

Зокрема, у хірургічній практиці ми застосовуємо лазерне лікування врослого нігтя, новоутворень шкіри, гемангіом; дуже гарні результати отримали при лікуванні венозних сіток та телеангіоектазій. Також успішно лікуємо такі терапевтичні хвороби, як артрози і артрити, проблеми з хребтом — неврити, радикуліти, хвороби сечостатевої системи (цистити, уретрити, простатити, запальні захворювання), проктологічні захворювання (проктити, геморой, анальні тріщини).

— А є якась методика в лазерному лікуванні хвороб, яка вразила вас найбільше?

Володимир: Так. Це, мабуть, надвенне лазерне опромінювання крові. Ця процедура виконується для лікування безлічі станів і хвороб. Лікуються інтоксикації усіх видів, при яких організм людини "засмічується" шлаками: хронічні обмінні захворювання, цукровий діабет, запальні захворювання, зловживання алкоголем, фізичні перевантаження. Унікальність методики полягає в тому, що процедура відбувається без проколу будь якої судини, тобто лазерний випромінювач встановлюється на шкірі над судиною, тому такі маніпуляції абсолютно безболісні.

— Наскільки я розумію, лазерне лікування кардинально відрізняється від усіх попередніх методів лікування?

Дмитро: Так, воно має безліч переваг як у результатах, так і в процесі лікування. Це, мабуть, технології майбутнього.

— Повертаючись до такої хвороби, як варикоз, хотілося б дізнатися, чим метод лазерного лікування кращий за класичну операцію?

Володимир: На цей час метод ЕВЛК (ендовенозної лазерної коагуляції) є золотим стандартом лікування варикозної хвороби і протягом багатьох років успішно застосовується у всьому світі. Він має багато переваг. Насамперед це мінімальна травматизація навколишніх тканин. Також цю операцію можна виконати під місцевою анестезією, що виключає потребу перебування у стаціонарі. Після декількох годин по завершенню операції наші хворі вже можуть знаходитись у родинному колі. Також цей метод майже повністю виключає реабілітаційній період.

— Найчастіше молодих жінок турбує питання щодо венозних сіток нижніх кінцівок. Чи можна їм допомогти, застосовуючи лазерні технології?

Дмитро: Так, це можливо. Але насамперед хотів би зауважити, що наразі ми застосовуємо декілька видів лазерного випромінювання. Тому дана проблема легко вирішується. Ми широко застосовуємо метод черезшкірної лазерної коагуляції, при якому судинні сітки та так звані "зірочки" зникають під час процедур.

— Які початкові ознаки варикозної хвороби мають звернути на себе увагу людини та спонукати її відвідати судинного хірурга?

Володимир: Не секрет, що більшість наших людей звертається до лікаря тоді, "коли припече". Велика кількість займається самолікуванням, застосовують дуже сумнівні методи лікування, які часто можуть бути навіть небезпечними. Все це призводить до ускладнень варикозної хвороби: ліподерматосклерозу, трофічних виразок, тромбозів і навіть кровотечі. Не будемо загострювати вашу увагу на тому, що лікування хворих вже в такому стані набагато складніше, аніж на початкових стадіях хвороби. Тому при появі таких симптомів як важкість, швидка втомлюваність, набряки нижніх кінцівок, особливо у вечірній час, поява судинних сіток та зірочок та контурованих вен необхідно звернутися за консультацією до судинного хірурга.

— Які ще проблеми можливо вирішити за допомогою лазеру?

Дмитро: Дуже велику кількість проблем, пов’язаних із захворюваннями шкіри. Тут треба зауважити, що при проблемах шкіри ми використовуємо як терапевтичні лазери, так і хірургічні методи лікування. При утвореннях шкіри, таких як ангіоми, папіломи, бородавки, пігментні плями, кератоми та інші, ми успішно застосовуємо хірургічний лазер. Він дає дуже гарний лікувальний і косметичний ефект, пов'язаний із відсутністю розрізів.

А, на відміну від класичних (тобто шляхом розрізів) хірургічних методів та електрокоагуляції, лазерне випромінювання діє на глибше розташовані тканини, де знаходиться причина шкірних утворень, таких як папіломи, бородавки, невуси, кератоми та інші. Тобто, окрім естетичного, ми отримуємо й лікувально-профілактичний ефект.

— А що ці технології дають молодим активним людям?

Дмитро: Окрім лікування хвороб, безперечним позитивним моментом є косметичні лазерні процедури, такі як лазерний фейсліфтінг и лазерная біоревіталізація. Ці методики є безперечною альтернативою інвазійним методам косметології та хірургії.

— А що ж до сильної статі людства? Які сфери життя активних чоловіків полегшить лазерна терапія?

Володимир: Ми маємо досвід і в лікуванні спортивних травм та реабілітації. Усі проблеми, пов’язані із розтягненням зв’язок, переломами та перенавантаженнями вирішуються за допомогою лазерної терапії. Є навіть методика підвищення потенції, хоча фізично активним чоловікам це навряд чи знадобиться :)

— Є така думка, що люди, які шукають собі хірурга, швидше за все обирають столичних майстрів, вважаючи, що останні досвідченіші за своїх обласних та регіональних колег. Чи можете ви якось спростувати це твердження?

Володимир: Звичайно ж, ми стикалися з такою думкою та певними упередженнями. Насправді хірурга часто шукають методом сарафанного радіо, — до нас приходять друзі, рідні та знайомі наших попередніх пацієнтів, які на живому прикладі переконалися у високій якості послуг центру.

Ми завжди йдемо у ногу з часом та вивчаємо та запроваджуємо нові технології, не відстаючи у цьому питанні від колег із великих міст. Ще одним суттєвим плюсом є те, що ми ніколи не залишаємо пацієнтів. Клініки у великих містах часто працюють як конвеєр: зробили операцію або процедуру — та й усе. Ми спостерігаємо та слідкуємо за станом здоров’я наших клієнтів не лише під час процедури, а й після її завершення. Тому краще за нас кажуть наші справи та щасливі посмішки людей, яким нам вдалося допомогти.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top