П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

«Світловодська спілка воїнів АТО» на сесії міської ради диктує свої умови (ДОПОВНЕНО, УТОЧНЕНО)

«Світловодська спілка воїнів АТО» на сесії міської ради диктує свої умови (ДОПОВНЕНО, УТОЧНЕНО)
Пленарне засідання 34-ої сесії Світловодської міської ради розпочалося сьогодні о 10:00 і зразу після урочистого його відкриття та кількох коротких заяв депутатів до зали зайшли зо три десятки людей у камуфляжі. З великим і дорогим плакатом політичної партії "Національний корпус" вони заблокували президію.
^ Реклама ^

Міський голова Валентин Козярчук запросив на трибуну одного з них – Олександра Скотнікова, який зачитав цілий список вимог громадської організації "Світловодська спілка воїнів АТО", яка днями провела свої установчі збори.

Серед вимог такі: депутат Сергій Волохов повинен публічно вибачитися перед ними за "непонятки"; до виконавчого комітету треба обрати чотирьох з них та ще й Рудницького з Яковенком, всього 6 осіб додатково; "розпаювати" земельні ділянки під будівництво житла; виділити гаражні ділянки учасникам АТО; забезпечити якісне і безкоштовне харчування дітей у школах (не тільки чай з булочкою); провести аудит всіх комунальних закладів; забезпечити пільгові перевезення учасників АТО міськими маршрутами; провести першочергово ремонт доріг, за якими рухаються "маршрутки"; підтримати Закон про зброю тощо.

І почалося бурхливе обговорення кількісного і персонального складу виконавчого комітету, що тривало понад 5 годин з перервами. Проти збільшення чисельності місцевого уряду з 16 до 22 людей виступила депутатська більшість, а міський голова і меншість депутатів мало не соромили тих, хто не хоче піти назустріч захисникам і включити до складу виконкому чотирьох ветеранів АТО. Про Рудницького з Яковенко припинили згадувати, як тільки почули слова: вас використовують!

Надходили пропозиції включити двох бійців до складу виконкому замість двох заступників міського голови. З цього приводу радилися у перерві, дійшли висновку, що заступники можуть бути членами виконкому, а можуть і не бути. Та міський голова заперечив: він ніколи такої пропозиції на розгляд сесії не винесе, а це саме його повноваження. Врешті запропонували ветеранам АТО ключову посаду керуючого справами і члена виконкому, а також "вакантне" 16-те місце у його складі. Проголосували за це "вимучене" у словесних баталіях рішення. Отже, представник ГО Валерій Бабич – член виконкому, а з приводу керуючого справами активісти порадяться до наступної сесії і повідомлять про своє рішення міському голові, а він винесе названу кандидатуру на розгляд депутатів. Більшість погодилася її підтримати, меншість – має великий сумнів: і освіта потрібна, і досвід, і вміння працювати з документами. Вагався і сам Олександр Скотніков, стоячи п’ять годин на трибуні:

"А чи немає тут "подстави", ви чому до цього часу серед своїх нікого не затвердили на цю посаду?".


Нагадали бійці ще раз про свої вимоги, щоб депутати раптом не забули. Про першу з них – вибачення Сергія Волохова – Олександр Скотніков говорив вже миролюбиво:

"Була 33-тя сесія і Волохов обізвав нас необразованими, лучше, щоб він вибачився, хай він, як мужик, вийде сюди і скаже: просто не так болтонув, ну ви мене поняли. Слово не воробей…".


Та й прощалися бійці, які витримали увесь цей виснажливий марафон, на мажорній ноті, промовляючи:

"Звиняйте, що ми вас затримали, надіємося, що ви будете працювати краще".


Здається урок, який отримали міські парламентарі від бійців АТО, був корисним для обох сторін. Наполегливості, витримці і рівновазі лідера Олександра Скотнікова можуть позаздрити всі, хто під час пленарних засідань підвищує голос, зривається на крик, червоніє і синіє, доводячи свою правоту. Спілка воїнів АТО теж отримала свій досвід "роботи" у міській раді.

Спроба прийняти хоч якісь рішення сесії після того, як бійці пішли з зали, великим успіхом не увінчалася, дехто з народних обранців не витримав і передчасно покинув місце безоплатної роботи, тож голосувати було складно. Врешті, сесію перенесли на 22 березня, але і наступного дня кворуму не зібрали.

Про ухвалені рішення і продовження сесії – згодом.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top