П’ятниця, 29 березня 2024
ТОП-новини Події

Прозорість влади скоро буде такою, що нею можна буде вікна склити Новина з фото

Прозорість влади скоро буде такою, що нею можна буде вікна склити
Інтернет-ресурс світловодської міськради поповнився кількома новими розділами, які, за задумом їх творців, наблизять народ до влади ще більше


15 березня начальник загального відділу тутешнього міськвиконкому Олександр Возний провів у сесійній залі "білого дому" презентацію нових можливостей офіційного сайту міської влади — svmisto.com.ua. Увагу присутніх пан Олександр зосередив на нових розділах ресурсу. Так розділ "Публічна інформація", який, щоправда, перебуває у стадії доопрацювання, у відкритому доступі міститиме документи та рішення, як виконкому, так і міськради. Далі чиновник зупинився на "Єдиній системі місцевих петицій"… Розкриваючи суть цього розділу, він повідомив, що кожен зареєстрований громадянин (чи громадянка) матиме змогу звернутися до влади з тією чи іншою ідеєю або пропозицією. І якщо протягом трьох місяців його (її) петиція набере від сотні "лайків" підтримки — таке звернення зобов’язане буде розглянуто або міськрадою, або виконкомом. Щоправда, зізнався Возний, цей розділ не такий вже й новий (втім, як і "Громадський бюджет") — його "причепили" на сайт минулого року. Але за весь рік надійшло лиш три петиції: хтось захотів Перспективного плану розвитку Світловодська, хтось — перейменування Кременчуцької ГЕС на Світловодську. Та вони й близько не наблизились до необхідної для розгляду сотні голосів. А в цьому році нові петиції і досі не з’явились.

Прозорість влади скоро буде такою, що нею можна буде вікна склити
Олександр Возний

Прозорість влади скоро буде такою, що нею можна буде вікна склити


А от "Розумне місто — Світловодськ" змусив голос Возного навіть задзвеніти. Бо оцей розділ, на його думку, є найцікавішим — у ньому, окрім основних міських новин, є купа модулів. Зокрема, "Дефекти ЖКГ" у яких кожен зареєстрований містянин може залишати щось таке, що його не влаштовує у комунальній сфері. Наприклад, він на екрані вивів те, що вже з’явилось у "Дефектах""небезпечна зупинка" та "нєт дворніка"… Всі ці "надходження" модерує наразі він особисто, а згодом цим займатиметься заступник міського голови з питань ЖКГ. Модерує і приймає рішення — хто займатиметься усуненням конкретного неподобства. І як бачите, повідомив пан Олександр, діє — напроти названих заявок стоїть позначка модератора "Виконано".

Прозорість влади скоро буде такою, що нею можна буде вікна склити

А у модулі "Відкритий бюджет" кожен може бачити бюджетну статистику: коли і скільки грошей надійшло, куди і скільки їх було витрачено. Корисним (для гаманця) можна вважати модуль "Реєстр ліків" — у ньому перелічені медикаменти, придбані для Світловодської ЦРЛ на бюджетні кошти…

Прозорість влади скоро буде такою, що нею можна буде вікна склити

"От коли вам у лікарні лікарі пропонують йти до аптеки купувати необхідні ліки власним коштом, ви у відповідь можете аргументовано, з посиланням на цей модуль, заперечити таке здирництво: е-ні, не піду — такі ліки, куплені за бюджетні гроші, у вас є", — як один із варіантів спілкування хворого з охочим "дерти три шкури" лікарем навів Возний.


У модулі "Черга на житло" можна бачити усіх бажаючих покращити свої житлові умови (для сміху чи навпаки, таких бажаючих налічується…789 осіб). А ще там і дані по системі електронних закупівель "ProZorro", і дані аукціонів з реалізації держмайна, і інформації по ОСББ, енергозбереженню тощо… Тож, варто припусти, що svmisto.com.ua стане вірним путівником для світловодців у бюрократичних коридорах. Включно — з кабінетами.

Прозорість влади скоро буде такою, що нею можна буде вікна склити

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top