Четвер, 18 квітня 2024
Здоров'я

Цілюще сало

Цілюще салоХто не любить сала? Цей ситний, смачний продукт традиційно посідає почесне місце за нашим столом, а коли українці виїздять у далекі краї до друзів, то обов’язково беруть шмат сала, бо не зрозуміють відвідин без такого гостинця.
Колись дієтологи повстали на нього, адже сало містить холестерин, і даремно: тому що в певних дозах холестерин потрібен організму.
Сало – прекрасні ліки при хворобах жовчного міхура, коли там виникають застої жов¬чі. Якщо взяти за правило щоранку натщесерце розсмоктува¬ти (не з’їдати, а саме поволі смоктати) маленький шматочок сала – завбільшки як грудочка цукру – то через два місяці жовчний міхур сам упорається з надлишком жовчі – вона розчиниться. Але сало має бути несолоне, свіже і обов’язково збері¬гатися в морозильнику.


Тим, хто хворіє на поліартрит, тяжку форму остеохондрозу, ревматоїдні прояви корисно щодня між уживаннями їжі з’їдати невеликий бутерброд — 20 г сала з чорним хлібом.

Ніщо краще за шматочок сала не виведе з організму солі. Артрити подолаєте за чотири місяці.

Проти болю в суглобах у ко¬лінах, пальцях рук і ніг, у попе¬реку слід втирати в болючі місця перетоплене сало. До колін можна прикладати тоненькі скибочки сала (загорнути їх у мар¬лю, прибинтувати), закутати коліно чимось теплим. Користуватися одним шматочком сала можна один раз.

Дошкуляє зубний біль? І тут допоможе несолоне сало, якщо його прикласти до ясен на 20 хв.

При застуді, кашлю треба натирати спину і груди свіжим салом, а також робити напій– у склянку гарячого молока покласти чайну ложку смальцю.

Краще за все вживати сало з відвареною в мундирах або пе¬ченою картоплею. Або свіже сало перекручують на м’ясорубці з часником намазують на хліб і ... закуска готова. Сало не поєднується зі смаженим м’ясом, рибою, яйцями.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top