Вівторок, 16 квітня 2024
Авто

До уваги учасників дорожнього руху! У наступні три доби — складні погодні умови!

До уваги учасників дорожнього руху! У наступні три доби — складні погодні умови!
За прогнозом синоптиків, на Україну очікує значне похолодання, в окремих областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, на дорогах — ожеледиця. Зважаючи на несприятливі погодні умови, Національна поліція просить водіїв і пішоходів, бути вкрай обачливими, не наражати себе на небезпеку.


Так, за повідомленням Гідрометцентру 7-8 лютого значне похолодання; в Україні, крім Закарпаття, температура знизиться вночі до 12-17°, у східних, Чернігівській та Сумській областях до 20-26°, вдень до 9-15°морозу; у південних та прикарпатських областях вночі 3-9°, вдень 0-5° морозу. В більшості областей, крім східних та північно-східних, випадатиме сніг, у центральних, західних, вночі 8 лютого і у Житомирській та Київській областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети. На Закарпатті та півдні мокрий сніг з дощем, подекуди ожеледь, на! липання мокрого снігу, на Одещині вночі 8 лютого сильні опади.

9 лютого нічна температура знизиться на більшій частині території країни до 18-23°, на півдні та Прикарпатті до 8-13° морозу, денна — істотно не зміниться, опади припиняться. На дорогах ожеледиця.

За таких погодних умов, потурбуйтеся, аби негода не застала вас зненацька. Водіям варто перевірити гальма, зовнішні світлові прилади, справність склоочисників, системи обігріву та охолодження, подбати про запас палива. Дотримуйтесь простих правил — не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів дорожніх та аварійних служб.

Окрім стандартних предметів, (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса та домкрата), у сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти "прикурювання", скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата.

Та головне, будьте уважними та обережними, неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху, обов’язково стежте за повідомленнями щодо стану проїзду дорогами України під час негоди.

Варто потурбуватися про власну безпеку і пішоходам — переходити дорогу тільки у визначених для цього місцях, за можливості використовувати світлий одяг і світлоповертаючі елементи.

Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top