Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко Економіка

Ажіотаж із закриттям ФОПів триває, — головний світловодський податківець Лапа

Ажіотаж із закриттям ФОПів триває, — головний світловодський податківець Лапа

Грудневі зміни до держбюджету — обов’язкова "мінімалка" у 3200, які потягли за собою і зміни до податкового кодексу — оті обов’язкові 704 гривні податків щомісяця, навіть, для "заморожених" підприємців, викликали по всій країні шквал ФОПівського згортання. І Світловодськ — не виняток.
^ Реклама ^

От і у нас у грудні, говорить заступник начальника — начальник Світловодського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області (отака тепер довжелезна назва) Андрій Лапа, відбувалися загальнодержавні тенденції — з 2217 фізичних осіб підприємців (ФОП), які налічувались у Світловодську на 1 листопада 2016 року, згорнули свою діяльність 311. Цього місяця — поменше — 92.

Щодо "згортання", то головний податківець вважає, що значна частина ФОПівців цю діяльність згорнула ще задовго до грудневих нововведень і вони просто залишались на обліку, бо ж з них не вимагалось сплачувати різні там податкові відрахування. А були такі, що й взагалі "не розгортались". Тут пан Андрій має на увазі деяких колишніх безробітних, які, буцімто, започаткували власну справу, отримавши для цього "підйомні" від Центру зайнятості.

"Більш чітку картинку ми зможемо дати після детального аналізу ФОПів, що закрилися — чим наразі займається наша служба", — говорить Лапа.


Тому загальну масу підприємців, які згорнули свою діяльність за останні два місяці, він не вважає критичною. Хоча, на жаль, про пожвавлення ділової активності у Світловодську говорити не приходиться, адже закриття ФОПів зараз перевищує їхнє відкриття у 4 рази — на кінець листопада таких виявилось лиш 184 суб’єкта.

Звісно, як посадовець, Андрій Лапа не вправі давати власні оцінки та прогнози стосовно того, позитивно (чи негативно) він оцінює те, що зараз відбувається у підприємницькій сфері. Він лиш висловив сподівання, що кроки, здійснювані Урядом та підтримані Верховною Радою, не заженуть бізнес до ще більшої "тіні", а навпаки — виведуть його з неї. Що врешті принесе користь і державі, і її громадянам.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top