Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Корисна інформація

Вдвічі більше за норму снігу випало на Світловодщину Новина з фото

Вдвічі більше за норму снігу випало на Світловодщину
Холодне, вологе арктичне повітря прийшло до наших теренів з північного сходу і стало причиною значного зниження температури 6-8 січня 2017 року та погіршення погодних умов: випав сильний сніг, закружляла хуртовина, посилився вітер до 15-20 метрів на секунду.


"7 січня заток холодної повітряної маси на нашу територію призвів до зниження денної температури повітря на 10°C, активізація атмосферних фронтів (в зв’язку з виходом південного циклону) призвела до випадіння сильного снігу. Цього дня в м. Світловодську вночі спостерігалась температура -13.1°C", – розповідає нашому виданню директор Світловодської гідрометобсерваторії Ольга Максюта.


Загалом, з 6 по 9 січня спостерігалось зниження температури повітря до -13,2°C – повідомляють синоптики. А найнижча температура повітря першої декади січня (за період спостережень з 1959 року) була у 1987 році -25,6°C.

Середня добова температура повітря з 1 по 9 січня становила -4,8°C (багаторічна середня декадна температура повітря становить -4,1°C). За цей період випало 38,0 мм опадів, що вдвічі більше середньої декадної норми (15мм), а також перевищує місячну норму опадів на 2 мм.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top