Середа, 17 квітня 2024
Авто

Про техогляд транспортних засобів

Про техогляд транспортних засобівЗгідно з п.22 Постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2008р. №606 техогляд транспортних засобів незалежно від форми власності проводиться з такою періодичністю:
1. Два рази на рік – засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш як дев’ять з місцем водія включно, та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів (відповідно до класифікації засобів за категоріями М2, МЗ, N1, N2, N3, 02, 03, 04) (класифікація засобів наведена в додатку 3).
2. Один раз на рік – засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема, автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги тощо (відповідно до класифікації засобів за категоріями МІ, N1, N2, N3, 03, 04).
3. Один раз на два роки – засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев’ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби (відповідно до класифікації засобів за категоріями L, М1, N1, 01, 02) у такому порядку: у рік, який закінчується на непарну цифру, – засоби, остання цифра року випуску яких непарна; у рік, який закінчується на парну цифру і нуль, – засоби, остання цифра року випуску яких парна або нуль.


Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків та напівпричепів незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем.
Техогляд засобів проводиться ДАІ в такий строк: з 15 січня по 15 грудня – для тих засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік; з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня – для тих засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік.

Класифікація колісних транспортних засобів за категоріями
(Категорія, Тип, назва та повна маса ДТЗ)

М – КТЗ з двигуном (пасажирські автомобілі, їхні модифікації, автобуси, тролейбуси, пасажирські автопоїзди), призначені для перевезення пасажирів і мають або принаймні чотири колеса, або три колеса і максимальну массу, яка перевищує 1 тонну.
М1 – КТЗ, що мають не більше, ніж 8 місць для сидіння, крім водія.
М2 – КТЗ, що мають понад 8 місць для сидіння, крім місця водія, з повною масою до 5 тонн.
МЗ – КТЗ, що мають понад 8 місць для сидіння, крім місця водія, з повною масою понад 5 тонн.
N – КТЗ з двигуном (вантажні автомобілі, автомобілі-тягачі, а також їхні шасі із змонтованим на них устаткуванням), призначені для перевезення вантажів і мають або принаймні чотири колеса, або три колеса і максимальну масу, яка перевищує 1 тонну.
N1 – КТЗ з повною масою до 3,5 тонн.
N2 – КТЗ з повною масою від 3,5 тонн до 12 тонн.
N3 – КТЗ з повною масою понад 12 тонн.
О – КТЗ без двигуна (причепи, напівпричепи).
01 – КТЗ з повною масою до 0,75 тонн.
02 – Ті самі (причепи та напівпричепи, за винятком причепів категорії О1), з повною масою до 3,5 тонн.
03 – Ті самі з повною масою від 3,5 до 10 тонн.
04 – Ті самі з повною масою понад 10 тонн.
L – Самохідні КТЗ (мототранспортні засоби), що мають менше, ніж чотири колеса (мопеди, мотоцикли, мототрицикли), чотири колеса (мотоквадрацикли).
Класифікація дорожніх транспортних засобів за категоріями розроблена відповідно до ДСТУ 3649-97.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top