П’ятниця, 10 травня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Свято

Кременчуцька ГЕС: у майбутнє з упевненістю

Кременчуцька ГЕС: у майбутнє з упевненістюДень енергетика для працівників Кременчуцької ГЕС не лише професійне свято, а й час підбиття підсумків за прожитий і відпрацьований рік, час перегляду результатів та побудови планів на майбутнє.
– В цілому, – говорить директор Кременчуцької ГЕС Станіслав Кудлай, – для нашого підприємства рік пройшов нормально. Ми повністю отримали все необхідне обладнання для відновлення другого гідроагрегату: вже маємо нову турбіну та новий генератор. Сьогодні у дві зміни займаємося монтажними роботами і до весняного паводку (квітень-травень), повинні ввести її в експлуатацію на повній потужності.
Ще одне велике досягнення, до якого ми йшли майже 17 років – цього тижня ми ввели в експлуатацію новий міжсистемний автотрансформатор, призначення якого – регулювати перетоки потужності між трьома енергосистемами (Харківська, Дніпровська і Центральна), які замикаються на підстанції Кременчуцької ГЕС. Необхідність його заміни виникла ще за радянських часів, але з тих пір життя внесло чимало корегувань у плани підприємства та і держави зокрема, тому повернутися до цієї теми вдалося тільки зараз.
^ Реклама ^

Також проводимо заміну компресорів, адже нові машини потребують нового обладнання, ремонти кранів і т.п.

Не зважаючи на кризові явища, які відбуваються в країні, Кременчуцька ГЕС сьогодні впевнено крокує у майбутнє. Звичайно, певні втрати є, адже коли стають промислові підприємства-споживачі, це відбивається на об'ємах виробленої електроенергії. Та попри всі негаразди сьогодення працівники гідроелектростанції (298 осіб) проявів кризи на собі не відчувають. Збереглася не тільки заробітна плата, а й всі соціальні виплати та допомоги.

Єдине – довелося "заморозити" вакантні посади, але лише тимчасово. Збереження колективу – це пріоритетне завдання керівника.

Крім того, як і раніше Кременчуцька ГЕС по можливості надає допомогу дитячим садкам, школам, різним організаціям громадського та суспільного спрямування.

Цього року з нагоди професійного свята та за професійні досягнення 7 працівників Кременчуцької ГЕС отримають грамоти ВАТ "Укргідроенерго" та ще один представник колективу за багаторічну плідну працю та значний особистий внесок стане володарем (всього п'ятим за всю історію ГЕС) особливої відзнаки – значка "Почесний працівник" та грамоти Міністерства палива та енергетики України. Прізвищ Станіслав Володимирович не називав – це ж бо сюрприз. А п'ятого грудня (в день 49-річчя від дня запуску першого агрегату) почесний знак "Відмінник енергетики України" отримав Леонід Аманов.

– Хочу привітати з Днем енергетика всіх працівників нашого підприємства, непрацюючих пенсіонерів та ветеранів, всіх, хто причетний до енергетики чи в якості виробника, чи в якості споживача, та побажати тепла, злагоди і миру в домівках.

Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top